Miesten vaatemerkille designpalkinto – suunnittelija kuopiolaislähtöinen

Miesten vaatemerkki Frenn pokkasi tänään Habitaressa Vuoden Designteko 2017 -palkinnon. Kriteerit tunnustukselle ovat omaperäisyys, vastuullisuus ja design osana arkea. Vaatteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan lähituotantona Virossa tarkastetuissa olosuhteissa.

Palkinnon myöntää Suomalaisen Työn Liitto.

Merkin toinen perustaja, suunnittelija Antti Laitinen on kotoisin Kuopiosta, ja hän on opiskellut Kuopion muotoiluakatemiassa.

Palkitsemisen yhteydessä kehuttiin Laitisen ja Jarkko Kallion Helsingissä vuonna 2013 lanseeraamaa merkkiä. "Se uskoo normeista vapaaseen pukeutumiseen ja vaatteisiin, joita voi käyttää niin työssä kuin vapaa-aikana. Suunnittelutyön lähtökohtia ovat pitkäikäisyys, luonnollinen istuvuus, kiinnostavat yksityiskohdat sekä laadukkaat, ekologisesti tuotetut eurooppalaiset materiaalit."

Toimitusjohtaja Jarkko Kallio antaa tunnustusta Antti Laitiselle.

– Vuoden Designteko -palkinto on upea tunnustus Antin omaleimaiselle suunnittelulle ja uuden vaatemerkin johdonmukaiselle kehittämiselle. Lähdimme rohkeasti uudistamaan suomalaista miestenvaatekenttää neljä vuotta sitten, ja nyt kova työ tuottaa tulosta. Myyntiverkosto laajenee Suomessa ja viennissä entisestään. Palkinto palvelee juuri tässä tilanteessa yrityksen kehitystä ja kansainvälistymistä erittäin hyvin, sillä haemme joukkoomme uusia osakkaita kasvun vauhdittamiseksi.