Mikä nimeksi Kuopion uudelle asuinalueelle? Asukkaat voivat ehdottaa nimiä parin viikon ajan

Kuopion kaupunki ja Skanska järjestävät yhdessä nimikilpailun uudelle asuinalueelle, joka rakentuu lähivuosina Kuopion keskustan tuntumaan. Kilpailun raati ottaa nyt nimiehdotuksia vastaan, ja uusi nimi julkistetaan elokuussa.

Alueella toimi aikaisemmin Savonia-ammattikorkeakoulun teknillinen opisto, minkä takia paikka tunnettiin ennen Tekun alueena tai Opistotien kampuksena.

– Uusien asuinkorttelien sijainti on erinomainen. Yhteisenä tavoitteenamme on ollut luoda yhteisöllisiä asumisen kortteleita paikkaan, joka toimii porttina ruutukaavakeskustaan. Tulevilla asukkailla on keskustan palvelut ja monipuoliset liikuntapaikat kuten Kuopio-halli aivan vieressä, kertoo Kuopion kaupungin asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen.

Neljän korttelin alueelle rakentuu noin 20 kerrostaloa, joissa on yhteensä noin 800 asuntoa. Skanska aloittaa rakentamisen arviolta vuonna 2021.

Nimikilpailun ensimmäisessä vaiheessa kaikki halukkaat voivat ehdottaa alueelle uutta nimeä ja kertoa perustelunsa nimiehdotuksille. Kilpailu alkaa 27.5.2020 ja on avoinna 15.6.2020 klo 16 asti. 

Nimikilpailuun voi osallistua tällä lomakkeella. Kilpailun raati valitsee jatkoon 3–5 nimiehdotusta, joista kuntalaiset saavat äänestää voittajan. Nimikilpailun voittaja julkistetaan elokuussa 2020. Kaikkien nimikilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan viisi 100 euron arvoista sisustuslahjakorttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uimahalli, keilahalli ja ammattikorkeakoulu matalaksi: tilalle korkeita kerrostaloja? – katso havainnekuvat