Mikkelin keskussairaalan lääkärit alkavat pitää poliklinikkavastaanottoa Pieksämäen sairaalassa

Pieksämäen erikoissairaanhoito on siirtynyt Etelä-Savon sairaanhoitopiirin ja tulevan Etelä-Savon sote-kuntayhtymän (ESSOTE) järjestämäksi maanantaina 9.5.

Mikkelin keskussairaalan erikoisalojen lääkärit alkavat pitää poliklinikkavastaanottoa Pieksämäen sairaalassa.

Vastaanottotoimintaa on kirurgiassa, fysiatriassa, keuhkosairauksissa, gynekologiassa, korva-, nenä- ja kurkkutaudeissa sekä onkologiassa. Kesälomien jälkeen alkaa myös silmätautien, sisätautien ja neurologian poliklininen toiminta. Vastaanottavissa lääkäreissä on pieksämäkeläisille tuttuja, aiemmin ostolääkäreinä sairaalassa toimineita lääkäreitä.

Leikkaustoimintaa Pieksämäellä ei ole vaan leikkaukset tapahtuvat ensisijaisesti Mikkelin keskussairaalassa tai lääkärin ja potilaan yhdessä päättämässä sairaalassa.

Sopimus poliklinikkatoiminnasta on voimassa tämän vuoden loppuun. Jatkosta neuvotellaan loppusyksystä. Sopimus loppuu vuodenvaihteessa, koska Etelä-Savossa alkaa vuoden alussa toimia sote-kuntayhtymä, jonka puolesta ei ole haluttu tehdä sopimuksia.

Tavoitteena kuitenkin on, että toiminta jatkuu nyt alkavalla tavalla. Se ei ole varmaa, koska valtakunnallisesti tehtävät linjaukset vaikuttavat tulevaisuuteen. Pieksämäki on mukana Etelä-Savon sotessa vain erikoissairaanhoidon osalta.