Miljoonaremontti: Eerikkalan golfkenttä uusitaan perusteellisesti

Tervossa sijaitsevalle Eerikkalan golfkentälle suunnitellaan arviolta miljoona euroa maksavaa remonttia. Nykyinen yhdeksän väylän golfrata peruskorjataan ja siirretään osittain uuteen paikkaan. Lisäksi alueelle rakennetaan kolme par3-väylää eli lyhyempiä golfratoja, joilla voi pelata myös ilman green cardia.

Suurin muutos tehdään kuitenkin golfkeskuksen tiloihin. Nykyisestä konttirakennuksesta luovutaan ja kentän välittömässä läheisyydessä sijaitseva 1800-luvun maalaistalo remontoidaan golfklubiksi.

– Remontti aloitetaan Eerikkalan tilan ytimestä. Kun ennen täällä oli maatilan päärakennus ja pellot, jatkossa on golfklubi ja ympärillä kentät, kertoo kenttämestari Timo Korhonen. Rakennus on tällä hetkellä vielä Korhosen omistuksessa.

Eerikkalan golfkentän uudistuksella pyritään houkuttelemaan alueelle yhä laajempaa asiakaskuntaa. Golfklubia pyöritetään jatkossa ympäri vuoden ja sitä vuokrataan esimerkiksi yrityskäyttöön tai hää- ja hautajaistilaisuuksiin. Tarkoituksena on, että kävijämäärät kasvaisivat noin 20 prosenttia nykyisestä, sanoo golfkentän omistavan Riitniemi Golf Oy:n puheenjohtaja Pekka Manninen.

– Kentällä on riittänyt pelaajia, mutta jos emme uudistu, niitä ei ole enää kymmenen vuoden päästä.

Remontin myötä golfrata muuttuu nykyistä vaativammaksi. Se rakennetaan hieman mäkiselle, tällä hetkellä vielä metsikköiselle alueelle. Radan jokaiselta väylältä on suora järvinäkymä. Remontin kustannuksiin on haettu avustusta neljännesmiljoona ely-keskukselta.

Lisää aiheesta keskiviikon Savon Sanomissa.