Milloin lähtevät jäät Savon järvistä?

Talvi on ollut Savossa loppujen lopuksi aika mukava. Mittari on ollut kyllä miinuksella, mutta kovin yhtäjaksoinen pakkaskausi ei kestänyt juuri viikkoa pitempään.

Jos Etelä- ja Länsi-Suomessa on talvea vietetty lumenpuutteen vuoksi pimeässä, niin Savossa ja muuallakin Itä- ja Pohjois-Suomessa lunta on ollut ihan mukavasti niin maassa kuin puitten oksillakin. Keskitalvella oli harvinaisia pitkiä jaksoja, jolloin savolainen talvimaisema oli kaunis kuin postikortissa.

Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan. Jo jonkin aikaa on ollut ilmassa selvät merkit, että kevät tulee ja sulattaa pois niin lumet kuin järvien jäätkin. Ensimmäiset varoitukset jääteitten käytöstä on jo annettu.

On siis aika käydä arvailemaan, koska lähtevät jäät Savon järvistä. Savon Sanomien perinteisessä jääveikkauksessa ovat mukana tutut viisi järveä eri puolilta maakuntaa: Porovesi Ylä-Savosta, Savon maakuntajärveksi nimetty Juojärvi Koillis-Savosta, Suonteenselkä Sisä-Savosta, Pieksänjärvi Keski-Savosta ja viidentenä Kuopiosta pohjoiseen ja etelään lainehtiva Kallavesi.

Jääveikkaukseen voi osallistua tällä lomakkeella. Kirjalliset vastaukset lähetetään osoitteeseen Savon Sanomat/toimitus, PL 68/Vuorikatu 21, 70100 Kuopio. Kuoreen on hyvä lisätä merkintä Jääveikkaus.

Vastauksia otetaan vastaan 19. huhtikuuta saakka. Sähköiseen veikkaukseen löytyvät ohjeet verkkolehden sivuilta.

Oikukkaitten säitten vuoksi viiden järven veikkaaminen ei ole ihan helppoa. Voittajat on löydetty kuitenkin aina keleistä riippumatta. Paras veikkaus palkitaan 200 euron, toiseksi paras 100 euron ja kolmanneksi paras 50 euron lahjakortilla. Viidelle seuraavalle on luvassa tavarapalkinto.