Milloin lainehtivat vedet vapaina Savon järvillä? Jääveikkauksessa mukana viisi järveä eri puolilta maakuntaa

Voit osallistua Savon Sanomien perinteiseen jääveikkaukseen tästä.

Pian päättyvä talvi on ollut Savossakin poikkeuksellisen runsasluminen, ennenkuin huhtikuun ensimmäisessä viikonvaihteessa tulleet leudot säät humauttivat kinokset hetkessä matalammiksi.

Lumet yllättivät viime vuoden lopulla muun luonnon, joten maa ei juurikaan ehtinyt routia ennen talven tuloa. Keskimääräistä ohuemmiksi jäivät myös järvien jäät. Maaliskuussa pidettiin kyllä pitkään kovia pakkasia, mutta hangen vuoksi niillä ei ollut juurikaan vaikutusta enää jään vahvuuteen.

Näistä asetelmista lähdetään taas kerran veikkaamaan Savon järvien vapautumista talvisista jääkansistaan. Savon Sanomien perinteisessä jääveikkauksessa ovat tuttuun tapaan mukana Porovesi Ylä-Savosta, Juojärvi Koillis-Savosta, Suonteenselkä Sisä-Savosta, Pieksänjärvi Keski-Savosta ja viidentenä sitten Kuopiosta pohjoiseen ja etelään lainehtiva Kallavesi.

Viiden järven jäittenlähdöstä on arvattava tai tiedettävä oikea päivä ja kelloaika puolen tunnin tarkkuudella. Voittaja on se, jonka arvio heittää vähiten lopullisesta totuudesta. Luonto ei toimi täsmällisesti ja saman kaavan mukaan kuin kone, joten jääveikkauksessakin on totuttu vuosien saatossa varsin suuriin yllätyksiin.

Jääveikkaukseen voi osallistua Savon Sanomien paperilehdestä löytyvällä kupongilla tai Savon Sanomien verkkopalvelusta tältä sivulta, josta löytyvät myös ohjeet ja palkinnot.

Kirjalliset vastaukset lähetetään osoitteeseen Savon Sanomat/toimitus, PL 68/Vuorikatu 21, 70100 Kuopio. Kuoreen on hyvä lisätä merkintä Jääveikkaus.

Vastauksia otetaan vastaan 23.4. 2018 saakka.

Paras veikkaus palkitaan 200 euron, toiseksi paras 100 euron ja kolmanneksi paras 50 euron lahjakortilla. Viidelle seuraavalle on luvassa tavarapalkinto.