Ministeriöltä ei Puijo Areenalle avustusta - ei vaaranna hanketta

Puijon urheilulaaksoon suunniteltu monitoimihalli Puijo Areena ei saanut opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikka-avustusta.

Haetun avustuksen määrä oli 750 000. Hankevastaava Antti Pakkalan mukaan tuen epääminen ei kuitenkaan vaaranna hanketta.

– Yritämme viedä hanketta ponnekkaasti eteenpäin. Jatkamme hankesuunnittelua yhdessä Kuopion kaupungin sekä seurojen kanssa, ja haemme avustusta uudelleen ensi vuonna, sanoo Pakkala.

Puijo Areenaan haetaan myös EU-rahoitusta ely-keskukselta. Hankkeessa on kyse yhteensä noin 6 miljoonan euron investoinnista. Sen päälle tulevat hallin esirakentamiskustannukset, joista vastaa Kuopion kaupunki.

Pakkalasta hallin toteuttaminen alkuperäisessä aikataulussa on edelleen mahdollista. Hallin tulisi olla valmis viimeistään vuoden 2019 alkupuolella.

– Rahoitus on kuitenkin keskeisessä roolissa ennen kuin lopullinen rakentamispäätös tehdään. Yksityisen pääoman lisäksi monitoimihallin toteutuminen edellyttää julkista rahoitusta.

Kevään mittaan ovat jo tarkentuneet hallin käyttäjäryhmät ja toiminnot.

– Kiinnostus hallia kohtaan on ollut kova. Avainseurojen kanssa on allekirjoitettu ensimmäiset aiesopimukset hallivuoroista. Kaupungin kanssa on tehty aiesopimus päivävuorojen ostamisesta kymmenelle vuodelle, mikä on arvoltaan reilut 1,7 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Puijo Areena on etenkin matkailuhanke