Monttu Puistokadulla voi jumittaa liikennettä

Kuopion keskustaan Tulliportin- ja Puistokadun risteykseen avautuu lähipäivinä monttu, joka saattaa aiheuttaa liikenneruuhkia. Näin uumoilee Tulliportinkadun työmaasta vastaava kaupungin rakennuttaja Petri Pucilowski.

Liikenne pääsee Puistokatua pitkin risteyksestä läpi, mutta jossain vaiheessa saatetaan joutua vähentämään ajokaistoja, jolloin kadun läpiajo hidastuu.

Montun kaivu voi alkaa jo perjantaina tai ensi viikon alussa. Päävesijohdon uusiminen etenee siitä torille päin. Kevyen liikenteen kulkuyhteys Puistokadulta torin suuntaan järjestetään työalueen reunaan aidalla erotettuna.

Toinen liikenteen pullonkaula saattaa Pucilowskin mukaan syntyä Suokadulle, jonne on ohjattu linja-autoliikennettä, kun keskustan pysäkkejä on siirretty Tulliportinkadulta Maljalahdenkadulle kaupungintalon taakse. Puistokadun monttu voi tuoda lisää yksityisautoja ja ruuhkaa Suokadulle, jos yksityisautoilijat haluavat kiertää Puistokadun montun.

Torstaina liikenne Kuopion keskustassa sujui vielä sutjakkaasti eikä Tulliportinkadun sulkeminen Puistokadun ja Ajurinkadun välillä tuonut ruuhkia.

Tulliportinkadun työmaa vaikuttaa yli kymmeneen Kuopion Liikenteen linjaan. Väliaikaisesti käytöstä poistuneet pysäkit ovat Tullinkulma 1, Tullinkulma 2, Torikulma, Teatterinkulman pysäkit ja Poliisiasema I. Korvaavat pysäkit ovat Maljalahdenkadulla sekä Suokadulla valtuusto-virastotalon edessä. Poikkeusreittien kartat ja väliaikaispysäkit löytyvät verkkosivuilla joukkoliikenne.kuopio.fi.