Moottoripyöräilijä ajoi suoraan kohti poliiseja

Kaksi poliisia joutui hyppäämään tieltä sivuun, kun kovaa ylinopeutta ajanut moottoripyöräilijä ajoi suoraan kohti poliisipartiota Rantasalmella torstaina.

Moottoripyöräilijä ei hidastanut eikä väistänyt, kun poliisit näyttivät lähestyvälle moottoripyöräilijälle pysäytysmerkkiä.

Liikkuvan poliisin konstaapelit olivat iltapäivällä Rantasalmella valtatie 464:llä valvomassa liikennettä, kun tutka-auto mittasi moottoripyörän nopeudeksi 165 kilometriä tunnissa. Alueella oli 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Poliisipartio aikoi pysäyttää pyörän valtatiellä Parkumäen kohdalla. Molemmat poliisit seisoivat ajoradalla poliisiauton vierellä ja näyttivät pysäytysmerkkiä.

Mies ajoi suoraan kohti partiota. Poliisit välttivät törmäyksen vain hyppäämällä ajoradalta sivuun.

Moottoripyöräilijä jatkoi matkaansa Savonlinnaa kohti ja pakeni poliiseja ohitellen vaarallisesti autoja. Savonlinnassa Rantakoivikon kohdalla toinen poliisipartio sai kuvattua kaahailijan, joka kääntyi sitten Pihlajaniemelle. Häntä ei ollut tavoitettu iltaan mennessä.

Punahihainen mies mustalla kyykkypyörällä

Savonlinnan poliisi pyytää havaintoja moottoripyöräilijästä. Poliisi toivoo yhteydenottoja etenkin autoilijoilta, joiden ohi kaahari ajoi Rantasalmen ja Savonlinnan välillä.

Erityisesti poliisi toivoo Rantakoivikon kohdalla ajaneen farmari-Nissan Primeran kuljettajaa ottamaan yhteyttä poliisiin puh. 0718755 200.

Kaaharilla oli tumma kyykkypyörä, jossa on kaksi etuvaloa. Pyörä saattaa olla Yamaha R1-mallinen tai sen tyyppinen uudehko iso moottoripyörä. Ajajalla oli ajotakki, jonka hihat ovat punaiset. Kypärä oli mahdollisesti enduro-mallinen, jossa oli vaaleaa ja punaista väriä.

Tapausta tutkii Juvan poliisi apunaan Savonlinnan poliisi.

Moottoripyörän kuljettajaa epäillään tässä vaiheessa murhan yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.