Moottoritiellä tehdään päällystystöitä yöaikaan

Itä-Suomen maanteiden päällystystyöt käynnistyvät maanantaina 14.5.

Ensimmäinen päällystyskohde on Vuorelan ja Siilinjärven välinen moottoritieosuus. Kohteen työt toteutetaan kello 19–06 välisenä aikana. Päällystystöitä tehdään moottoritiellä 12,8 kilometrin matkalta.

Kesän muita merkittäviä päällystyskohteita Pohjois-Savossa ovat kantatie 88:n kunnostus Vieremän ja Partalan välillä sekä maantie 551:n päällystystyöt Haminalahden ja Karttulan välillä.

Pohjois-Savon ely-keskus käyttää tänä vuonna päällystetyn tieverkon päällysteiden ja tiemerkintöjen ylläpitoon Pohjois-Savossa, Etelä-Savossa, ja Pohjois-Karjalassa yhteensä noin 17 miljoona euroa. Käytettävissä oleva rahoitus on noin 6 miljoona euroa vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Maanteitä päällystetään Itä-Suomen alueella yhteensä noin 340 kilometrin matkalla. Koko alueen päällystetyn tieverkon pituus on noin 8 500 kilometriä

Päällystetyn tieverkon ylläpitotyöt muodostuvat teiden uudelleen päällystämisestä, päällysteiden paikkauksista sekä tiemerkintöjen kunnostamisesta. Päällystystöiden yhteydessä tehdään muutamilla kohteilla myös pieniä tierakenteen parantamistoimenpiteitä. Lisäksi sorateiksi kunnostetaan noin 17 kilometriä huonokuntoisia ja vähäliikenteisiä maanteitä.

Itä-Suomen alueella päällystysurakoitsijana toimii YIT Infra Oy.

Kartta päällystyskohteista.

Alustava aikataulu.