Moottoritiellä vastaantulijoiden kaistalla ajanut saatiin pysäytettyä – poliisi määräsi ajokieltoon

Poliisi epäilee moottoritiellä vastaantulijoiden kaistalla ajanutta kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisi sai viime maanantaina aamuyöllä ilmoituksen henkilöauton kuljettajasta, joka ajoi Siilinjärven moottoritiellä etelään menevillä kaistoilla pohjoiseen päin. Henkilöauton kuljettaja ehti aiheuttaa monta vakavaa vaaratilannetta.

Poliisin mukaan kuljettaja oli erehtynyt vastaantulijoiden kaistalle Kehvon liittymästä, josta hän ehti Siilinjärvelle asti, kunnes poliisit saivat pysäytettyä kuljettajan.

Autoa kuljetti yli 70-vuotias mies, joka oli selvinpäin. Poliisi määräsi miehen ajokieltoon. Savon Sanomien tietojen mukaan miehen vaarallisen ajon syynä oli häiriö terveydentilassa.

Itse tapaus meni kuitenkin vielä poliisin rikostutkintaan ja lisäksi mies voi menettää ajo-oikeuden pysyvästi.

Vaarallinen tapaus sattui heti puolen yön jälkeen. Etelä-Suomesta oleva perhe kirjoitti tiistaina Facebookissa, että he ajoivat kahdella autolla 100 kilometrin tuntinopeutta etelään päin ja olisivat lähteneet ohituskaistalle ohittamaan edessä ajanutta autoa, mutta toisella puolella joku vilkutti valojaan ja varoitti ohittajia.

Kun autoilijat hoksasivat näin palata oikealle kaistalle, ohitse suhahti juuri väärällä puolella kaidetta ajanut harhautuja. Facebook-kirjoituksen mukaan vastaantulijoiden kaistalle harhautuneen kuljettajan arvioitiin ajaneen kovaa maantienopeutta, joten ilman varoittajan valojen välkyttelyä moottoritiellä olisi voinut sattua tuhoisa nokkakolari.

Kuopio–Siilinjärvi -moottoritiellä on viime vuosina sattunut vastaavia tapauksia aiemminkin, kun kuljettaja on erehtynyt vastaantulijoiden kaistalle esimerkiksi Vuorelan kiertoliittymästä tai Karjalankadun liittymästä. Kaikilla kerroilla kuljettajat ovat olleet iäkkäitä tai rattijuoppoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.