Murhasta tuomittu mies karkasi vankilasta

Elinkautiseen vankeustuomioon väkivaltarikoksista tuomittu Pekka Luukkonen, 35, karkasi tiistaina noin kello 9 Oulun vankilasta. Pääosin muualla tuomiotaan suorittava Luukkonen oli aamulla käymässä Oulun vankilassa, kun hän pääsi karkaamaan.

Rikosseuraamuslaitos ei tarkemmin kerro, miten Luukkonen pääsi pakoon.

Hänellä oli karatessaan vankilan työvaatteet, mutta Rikosseuraamuslaitoksen mukaan hän on saanut vaihdettua ne siviilivaatetukseen. Vankilavaatteet löytyivät jo päivällä jonkin matkaa vankilasta paikasta, jossa Luukkonen oli vaihtanut vaatteita.

Tehnyt saman ennenkin

Luukkonen karkasi viimeksi toissa kesänä Sonkajärvellä Sukevan vankilasta sahaamalla sellinsä tuuletusikkunan kalterit poikki ja pudottautumalla alas kolmannesta kerroksesta lakanaköyden avulla. Sen jälkeen hän kiipesi vankilan muurin yli ja katosi ennen kuin pako havaittiin.

Paon jäljeen hän murtautui ja majaili Sonkajärvellä kesämökeissä ennen kuin pakeni varastamallaan autolla eteläiseen Suomeen. Mies jäi kiinni Salossa yleisövihjeen ja poliisin omien havaintojen perusteella.

Sitä aiemmin hän karkasi vankeudesta vuonna 2011.

Elinkautinen tuomio murhasta

Luukkonen tuomittiin vuonna 2010 elinkautiseen vankeuteen murhasta hänen ammuttuaan entisen avopuolisonsa äidin katkaistulla haulikolla.

Luukkonen oli lähestymiskiellossa avovaimoaan, lapsiaan ja anoppiaan kohtaan, kun hän silti tunkeutui paikalle ja alkoi ampua. Muut paikalla olleet ehtivät pakenemaan.

Viime vuonna Luukkonen tuomittiin myös vangin karkaamisesta ja pakomatkallaan tekemistään varkauksista ja muista pienemmistä rikoksista.

Poliisi on etsintäkuuluttanut Luukkosen. Poliisi pyytää vankikarkurista havaintoja akuuteissa tilanteissa hätänumeroon 112 ja muita havaintoja ja vihjeitä Oulun poliisiille virka-aikana numeroon 0295 416195 ja muulloin numeroon 0295 416194.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Vankikarkuria ei palauteta Sukevalle

Sukevan vankikarkuri jäi kiinni Salossa

Ei tarvitse olla erityisen varuillaan

Karannut vanki kiersi hälytyspisteet

Vaarallinen vanki karkasi aamuyöllä