Myös vessasta löytyi varastettuja lompakoita

Poliisi pidätti sunnuntain vastaisena yönä Kuopion Väinölänniemen rocktapahtuma-alueelta bulgarialaisen vuonna 1991 syntyneen naisen. Hänen epäillään varastaneen festariväeltä lompakoita ja rahaa.

Erikoista viikonlopussa on, ettei osasta lompakoiden katoamisista edes ole ilmoitettu poliisille.

Sunnuntaiaamuna siivoustyöntekijä oli siirtämässä festarialueen ulkovessaa, kun hän havaitsi tyhjennyksen yhteydessä vessan sisällössä lompakon.

Kun vessan sisältöä tutkittiin tarkemmin, sieltä löytyi neljän henkilön lompakot, joista oli varastettu rahat ja viskattu lompakot henkilöpapereineen vessaan.

Poliisin mukaan vain yksi näistä lompakoista oli ilmoitettu aiemmin anastetuksi huvialueella.

Sen sijaan poliisille oli ilmoitettu jo kaikkiaan yksi käsilaukun anastus. Mukana meni sekä lompakko että kännykkä. Lisäksi anastetuksi oli ilmoitettu kaksi lompakkoa ja yksi kännykkä.

Poliisin tiedossa ei vielä ole, paljonko lompakoita ja kännyköitä alueella on viety. Ainakin osasta teoista epäillään alueella pyörinyttä bulgarialaista porukkaa, joka keräsi tölkkejä ja pulloja.

Tilaisuuden tullen myös ainakin nuori nainen nappasi lisäksi lompakoita.

Näpistelyjä kaupoista

Jo perjantaina poliisi otti kiinni 11 romanialaista, jotka päästettiin vapaiksi vasta lauantaina festarien ensimmäisen yön jälkeen.

Porukka oli näpistellyt keskustan kaupoista tavaraa sekä kaupitellut aggressiivisesti tavaroitaan ohikulkijoille.

Poliisin mukaan lompakoiden anastuksen kohteeksi joutuneiden kannattaa heti kuolettaa pankkikortit ja tehdä asiasta rikosilmoitus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.