Neljä paikkaa oli pettymys perussuomalaisille Siilinjärvellä: "Kansa on puhunut, joten pulinat pois"

Perussuomalaiset saivat edellisissä kuntavaaleissa seitsemän paikkaa, mutta valtuustokauden kuluessa kolme loikkasi pois. Näissä vaaleissa tuli neljä paikkaa ja kannatus väheni 5,8 prosenttiyksiköllä.

– Lievä pettymys tämä oli, mutta ei huono tämäkään ole. Kansa on puhunut, joten pulinat pois. Mutta viidellä paikalla olisi saanut suoraan paikan kunnanhallituksessa, valtuustoryhmän puheenjohtaja Henri Uljonen totesi.

Hallituspaikan säilyttäminen selviää vasta neuvotteluissa.

Kärkeen kohosi EU-vaaleissa ehdokkaana ollut Jani Kolehmainen 313 äänellään.

Vihreiden suosio sen sijaan kasvoi 5,6 prosenttiyksiköllä, minkä ansiosta yhden hengen ryhmä paisui neljään. Uutena valittu Aira Roivainen sai parhaiten ääniä.

KD tuplasi kolmen prosenttiyksikön kasvulla paikat kahteen. Molemmat ovat uusia.

Valtuuston mahtipuolue keskusta lisäsi hieman kannatustaan saaden yhden lisäpaikan. Yksinkertaiseen enemmistöön on vielä 18 paikalla hieman matkaa 43-paikkaisessa valtuustossa.

Parhaiten puolueelleen kokosi äänestäjiä Erkko Nykänen. Hän oli myös koko kunnan äänikuningas 374 äänellään.

Vasemmistoliiton kannatus säilyi. Kolme valtuutettua piti paikkansa.

Yhden paikan menettänyt SDP jäi seitsemään valtuutettuun. Eniten ääniä keräsi Tarja Korhonen. Perussuomalaisista demareihin loikannut ja viime vaaleissa kunnassa toiseksi parhaimman kannatuksen saanut Jukka Kotimäki putosi.

Kokoomuskin kutistui. Sillä on nyt viisi paikkaa kuuden sijaan. Suurimman äänisaaliin sai Merja Oksman.

Valtuusto muuttui paljon, koska uusia on peräti 20 eli 47 prosenttia. Miehiä on 51 prosenttia. Valtuutettujen keski-ikä on 50 vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.