Neljän ilveksen pentue ilmestyi pihapiiriin Varkaudessa – tallentuivat videolle

Neljän ilveksen pentueesta on tehty useita havaintoja Varkaudessa tällä viikolla. Varkautelaiset Minttu Markkanen ja Ari Marjo saivat kuvattua Puurtilassa pihaan ilmestyneet ilvekset vain kymmenen metrin päästä uudenvuodenpäivänä.

Ilvekset olivat tulleet valaistua katua pitkin ja kääntyneet pihaan. He pysähtyivät huomatessaan kuvaajat ikkunassa, mutta eivät säikähtäneet, vaan jatkoivat matkaa. Ari Marjo jakoi videon Facebook-sivuillaan.

 

Lauri Itkonen Leppävirta-Varkaus riistanhoitoyhdistyksestä kertoo, että havaintoja ilveksistä on tehty viime päivinä useita Varkauden keskustassa asti. Ilveksiä on nähty myös Kopolanniemessä, Puurtilassa ja Kurolassa, joissa on paljon isoja metsäalueita.

Ilvekset ovat onnistuneet myös tappamaan yhden lampaan Varkaudessa. Riistanhoitoyhdistys on käynyt keskiviikkona paikan päällä tarkistamassa asian.

– Kyllä siellä ilveksen jälkiä oli aitauksessa, Itkonen sanoo.

Hänen mukaansa ilvespentueita onnäkynyt vuosittain Varkauden keskustassa.

– Siellä on metsää, jossa ne pystyvät oleskelemaan ja myös paljon rusakoita ja metsäkauriita. Ei se kovin erikoista ole, että niitä Varkaudessa liikkuu, hän sanoo.