Nestorin suojelualue sai lainvoiman

Kuopion hallinto-oikeus on hylännyt yksityisen Nestorisäätiön luonnonsuojelualueesta tehdyn valituksen. Päätöksestä ei enää valitettu Korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joten se astuu voimaan.

Etelä-Savon ympäristökeskus (nykyinen ely) antoi runsas vuosi sitten säätiölle luvan perustaa norpan suojelemiseksi 180 hehtaarin suojelualue Joutenvedelle Oravin itäpuolelle Savonlinnaan.

Säätiön omistama alue on pääosin vettä. Päätös tuo kalastusrajoituksia alueelle, mutta ei rajoita väyläliikennettä, eikä kiinteistönomistajien ympärivuotista liikkumista kiinteistöilleen moottorikäyttöisillä kulkuneuvoillalla.

Suojelualueella saa jatkossa kalastaa mato-ongella, pilkillä ja läänikohtaisella vieheluvalla. Lisäksi vesiomistaja voi antaa luvan katiskan käyttöön, mikäli katiskassa on norppien pääsyn estävä rakenne.

Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan alue täytti luonnonsuojelulain mukaiset edellytykset ja suojelu oli tarpeen luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi sekä erittäin uhanalaisen norpan suojelemiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.