Niittylä-talosta kuullaan vielä juristia

Ratkaisu Varkauden Niittylä V -talon rakennusvirheen korvauksista tehdään kaupunginhallituksessa 13.6., kun hallitus on kuullut kiinteistökysymyksiin erikoistunutta juristia, kaupunginjohtaja Hannu Tsupari kertoo. Muuten asiassa ei tällä välin tehdä uusia selvityksiä.

Kaupunginhallitus jätti maanantaina pöydälle sovintoratkaisun, jossa kaupunki maksaisi Borginkadulla sijaitsevan talon ostajalle 70 000 euroa hinnan alennuksena ja luovuttaisi 16 000 euron tontin.

Kaupunki myi asemakaavassa suojellun rakennuksen AM-Yhtymä Oy:lle 76 000 eurolla marraskuussa 2011. Ostaja on remontoinut taloa.

Kesällä 2015 talosta löytyi virhe, jota ei voitu tietää tai havaita kauppaa tehtäessä. Se ei kuitenkaan poista myyjän vastuuta.

Kaupunginjohtaja Tsuparin mukaan talossa on todettu kosteusongelmia. Ostajan mukaan talossa olleiden vuokralaisten piti muuttaa pois, koska eivät pystyneet siellä asumaan.

– Tietenkin kiistämme kaupungin oman tuottamuksen ja huolimattomuuden. Kompromissina olisi lähdetty tuollaiseen ratkaisuun. Saa nähdä, muuttuvatko kannat johonkin suuntaan kahdessa viikossa.

Kauppahintaan nähden iso sopukorvaus on arvioitu kaupungille selvemmäksi ratkaisuksi kuin kaupan purkaminen.

Varkaus kunnosti Niittylän puutalokorttelin asuntomessuille 1991. Kyseisessä talossa toimi sittemmin myös Varkauden ruotsalainen koulu.