Nilsiän Louhosareenalle historian ensimmäiset lavatanssit

Nilsiän Louhosareenalla järjestetään sunnuntaina 18.6 ensimmäistä kertaa Louhoksen historiassa lavatanssit. Tanssijat pääsevät pyörähtelemään suurella katetulla esiintymislavalla.

Iltapäivän musiikista vastaavat Louhoksen emäntä Marja-Liisa Kuosmanen ja Valssin Valtias Aki Hietala orkestereineen. Ensimmäinen tunti on varattu yleisön live-karaokelle, joka järjestetään oikean orkesterin säestyksellä. Istumapaikkoja on yli 1000.

- Olemme tehneet pientä remonttia. Rakenteisiin on laitettu 250 litraa mustaa maalia ja näyttämöä on ehostettu kelorakentein. Areenan ympäristöä on valkaistu Nilsiän omalla kvartsihiekalla tarkoituksena korostaa Louhoksen satumaista tunnelmaa, kertoo Louhoksen Isäntä Matti Kuosmanen tiedotteessa.

Louhosareenan omistavat Marja-Liisa ja Matti Kuosmanen. Louhos on entinen kvartsiavolouhos, joka jäi pois käytöstä 1980-luvun alussa.

Kuosmaset ostivat entisen kaivosalueen vuonna 2002, minkä jälkeen Nilsiän kaupunki vuokrasi hehtaarin alueen katoksen rakentamista varten. Opera Cava ry järjesti Louhosareenalla oopperanäytöksiä vuosina 2004-2007. Yhdistys hakeutui konkurssiin vuonna 2008, minkä jälkeen tapahtumia on ollut satunnaisesti.

Viimeiseen kolmeen vuoteen areenalla ei ole ollut toimintaa. Vuonna 2013 Nilsiän liittyessä Kuopioon myös areenan vuokraoikeus siirtyi Kuopiolle. TAHKOcom Oy osti kaupungilta vuokraoikeuden ja louhoksen rakenteet joulukuussa 2015.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.