Nimikoitu lahja voi olla joulun ainoa

- Täällähän eivät ole mukana ne kaikkein huono-osaisimmat. Heillä ei ole rahaa edes bussikorttiin tai henkisiä voimavaroja, jotta he osallistuisivat, Mari Kauhanen huomauttaa.

Kauhanen, joka on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kuopion yhdistyksen jäsen, oli sunnuntaina järjestämässä vähäosaisten lapsiperheiden joulujuhlaa Kuopion Raittiustalossa.

Ensimmäistä kertaa järjestetystä Hyvä joulumieli -juhlasta aiotaan tehdä perinne. Sunnuntain juhlaan osallistui noin 60 lasta ja aikuista.

Juhlan avasi Kuopion piispa Wille Riekkinen . Puuron, pipareiden ja leikkien jälkeen myös joulupukki vieraili juhlassa.

Juhlien kutsuvieraat olivat niitä, jotka MLL ja SPR ovat tänä vuonna valinneet Hyvä Joulumieli -ruokalahjakorttien saajiksi. Näin varmistettiin se, että jokaiselle lapselle voidaan antaa nimikoitu joululahja.

- Osalle lapsista se voi olla joulun ainoa lahja, Mari Kauhanen sanoo.

MLL:n lisäksi juhlan järjestelyihin osallistui useita tahoja. Esimerkiksi LionsClub Canth keräsi lahjoitettavat lelut Lahjoita lapselle joulu -keräyksensä avulla ja Puijon Tornin yrittäjä Tiina Heinonen lahjoitti juhlan ruokatarvikkeet. Tukensa antoivat myös joukko kuopiolaisia naisyrittäjiä (muun muassa Anne Bruun Polarn O. Pyret -lastevaateliikkeestä sekä R-kioskiyrittäjät) sekä talouskoulun opiskelijat, jotka ottivat keittiön vastuulleen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.