Niuvanniemen potilaille lisää luomuruokaa

Niuvanniemen sairaalassa Kuopiossa on aloitettu luomutuotteiden käyttö hiutaleista ja hunajasta. Sairaala on liittynyt Portaat luomuun -ohjelmaan ja tarjoaa vähintään kaksi luomutuotetta viikossa.

Luomuruoan käytölle haasteita asettavat käytettävyys suurkeittiössä, kohtuullinen hinta-laatusuhde sekä saatavuus. Ravintokeskuksessa etsitään uusia käyttöön sopivia luomutuotteita ja luomun käyttöä lisätään asteittain yhteistyössä valtion yhteishankintayksikkö Hanselin kanssa.

Valtioneuvosto on periaatepäätöksellään antanut ammattikeittiöille tavoitteen muun muassa luomutuotteiden käytön lisäämisestä. Portaat luomuun -ohjelma tukee sairaalaa asetetun tavoitteen saavuttamisessa mm. välittämällä tietoa saatavilla olevista luomutuotteista ja -toimittajista sekä järjestämällä luomukoulutuksia ja -tilaisuuksia.

Ohjelmaan liittyminen on myös osa sairaalan ympäristötavoitteiden toteuttamista. Niuvanniemen sairaalan ravintokeskus tuottaa vuosittain yli 330 000 ateriaa sairaalan potilaille, henkilökunnalle, opiskelijoille sekä sairaalan vieraille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.