Nuoret huolissaan kesätöiden kohtalosta, näin työnantajat vastaavat

Korona laittoi työnantajat katsomaan kesää uudelleen ja kesätyötilanteet ovat monissa paikoissa muuttuneet poikkeuksellisen tilanteen takia. Esimerkiksi Kuopion kaupungin koulutus- ja rekrytointipäällikkö Tarja Savolainen myöntää suoraan, ettei kaupunki vielä tiedä kesätöiden kohtaloa.

– Koronatilanne ratkaisee paljon. Koululaisten osalta on valinnat tehty ja heille ilmoitettu, mutta esimiehet eivät ole ehtineet olla nuoriin yhteydessä. Haastatteluja on siirretty 13.4. asti. ja sen jälkeen tietää paremmin, miksi tämä kääntyy. Malttia vain, Savolainen toppuuttelee.

Vielä kesätöiden tilannetta ei ole pohdittu.

– Sinne 13.4. asti odotetaan ja mennään kaikessa rauhassa. Henkilöstöjohtaja tekee sitten linjauksia.

Myös Iisalmen kaupunki on toistaiseksi poikkeustilassa, jolloin ei saa palkata uutta henkilöstöä.

– Tämä koskee myös kesätyöntekijöitä. Mutta seuraamme tilannetta. Paikkoja on ollut tarjolla ja aloitetut rekrytoinnit hoidetaan normaalisti loppuun. Kaikkia kesätyönhakijoita tullaan tiedottamaan tällä viikolla tilanteesta ja päätöksistä ilmoitellaan 30.4. mennessä, kertoo Iisalmen työllisyyspalvelujen työnsuunnittelija Maarit Tikkanen.

Siilinjärvi aikoo palkata nuoria kesätöihin.

– Koronatilanteen takia voi olla mahdollista, että joku toimipiste on kesällä suljettu, mutta sitten pyrimme tarjoamaan vaihtoehtoisia tehtäviä koululaisille ja opiskelijoille, kertoo Siilinjärven henkilöstöjohtaja Johanna Antikainen.

Myös Lapinlahdella eletään vielä toiveikkaana.

– Meillä kesätyöpaikkojen haku on päättynyt. Ohjeistus on, että suunnitelman mukaan edetään. Haastattelut tehdään etänä, mikäli poikkeustilanne jatkuu 14.4. jälkeen, ja valinnat tehdään huhtikuun aikana. Työn tekemisen ajankohta meillä 1.6.–31.8. Toivotaan että tilanne on sellainen, että töihin pääsevät, kertoo Lapinlahden hallintojohtaja Ulla Nikulainen.

Varkaudessakin pyrkimys on tarjota nuorille töitä.

– Häiriö- ja poikkeusolojen johtoryhmän henki on ehdottomasti se, että missä vain työtilaisuuksia voidaan nuorille tarjota, näin myös tehdään. Lopulliset ratkaisut ovat kuitenkin esimiesten käsissä, koska tilanteet eri palvelualueilla ja työpisteissä vaihtelevat. Lisätietoja näistä saadaan ensi viikolla, kertoo Varkauden henkilöstöjohtaja Nina Holopainen.

Suonenjoen kaupunki selvittää, missä vakiintuneista kesätyötehtävistä nuoret voisivat työskennellä turvallisesti.

– Menemme nuorten turvallisuus edellä. Pyrimme, että voisimme tarjota ainakin osan kesätöistä. Osa tehtävistä olisi ollut supistetuissa tai suljetuissa palveluissa, kuten museossa. Toki voi olla, että meille tulee uudenlaisia kesätyömahdollisuuksia, kertoo Suonenjoen hallintojohtaja Maikki Rouvinen.

Kesätyösopimuksia ei ole vielä tehty.

– Meillä on tulossa palaveri, jossa päätämme tarkemmin kesätyöasioista, joten päätöksiä siitä, miten eri kesätöiden osalta toimitaan ei vielä ole tehty.

Suonenjoen kaupungilla on myös käytössä on kesätyöseteli, jonka nuoren työllistävä yritys voi saada. Kesätyösetelin käyttö on edelleen mahdollista.

Lapinlahtelainen Iitamari Mönkkönen, 15 odotti kesää ja rahaa ensimmäistä omaan kotiin muuttoa varten.

– S-ryhmästä sanottiin, että asiaan palataan huhtikuun lopulla. En voi suunnitella kesäksi muutakaan, kun en vielä tiedä töistä. Muutan syksyllä omilleni, niin olisi kiva ollut saada rahaa omaan asuntoon, huokaa Mönkkönen.

S-ryhmässä koronaviruspandemia vaikuttaa rekrytointiin.

– Arvioimme parhaillaan muuttunutta tilannetta yksiköissämme ja rekrytointitarpeitamme huolellisesti, emmekä tällä hetkellä voi tehdä päätöksiä kesätyön osalta, kertoo Osuuskauppa PeeÄssän henkilöstöjohtaja Suvi Honkanen.

Honkasen mukaan jo tehdyt sopimukset ovat voimassa, mutta uusia hakemuksia ei tällä hetkellä käsitellä.

– Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä niihin hakijoihin, joiden kanssa kesätyöstä on jo sovittu.

Eli voiko henkilö jäädä ilman kesätöitä, vaikka sopimus jo olisi?

– Sopimus sitoo työnantajaa. Uusiin sopimuksiin voidaan kuitenkin soveltaa mahdollisesti erityisehtoa tai lakia, jos lakimuutos hyväksytään. Pahoittelemme tilannetta, Honkanen kertoo.

Honkanen muistuttaa, että työmarkkinajärjestöt ovat sopineet listan esityksistä, joilla pyritään helpottamaan yritysten tilannetta koronakriisissä. Järjestöt ovat esittäneet hallitukselle toimia työlainsäädännön muutoksista ja yritysten maksurasitusten keventämisestä.

Kuopiolai s en Melissa Pulkki s en, 16, hakema kesätyöpaikka Ikea Food ilmoitti, että tehtävänkuva onkin vielä avoin, koska osa ruokapaikoista on suljettu.

– Ymmärrän tilanteen, ja hyvä, ettei työnantajat ota mitään riskejä. Mutta olisin ostanut työrahoilla pyörän, kun entinen varastettiin, Pulkkinen huokaa.

Ikean mukaan on vielä liian aikaista tehdä johtopäätöksiä kesän osalta.

– Seuraamme päivittäin koronavirustilannetta Suomessa, ja noudatamme viranomaisten ohjeita kommentoi Ikean PR-johtaja Johanna Pasonen.

K-ryhmästä kerrotaan, ettei vielä ole nähtävissä, että kauppiaat olisivat peruneet kesätyörekryjä.

– Tarkasti ei kesän tilanteesta ei voida vielä sanoa, sillä tilanne elää. Paras tapa kysyä kesätöitä on mennä suoraan oman alueen kauppiaan puheille, neuvoo Emma Lammela K-ryhmän viestinnästä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.