Nuoret pitävät Siilinjärven harrastusmahdollisuuksista

Siilinjärven kunnan verkkosivuilla kerrotaan, että siilinjärveläiset ovat keskimääräistä nuorempia. Joka viides siilinjärveläinen on alle 15-vuotias.

Siilinjärven nuoriso- ja kulttuuritoimenjohtaja Tuula Pärnänen, näkyykö nuorten määrä jollain tavalla Siilinjärvellä?

– Onhan meillä aika nuorekas kunta, ja näkyy se ainakin isoina ikäluokkina, jotka ovat 350:n tietämissä per ikäryhmä. Se näkyy kouluissa, nuorisotyössä ja tietysti tapahtumissa, joita järjestetään. Varsinkin kirkonkylän päässä on iso yläkoulu ja lukio, Pärnänen kertoo.

Nuorisovaltuuston jäsen Laura Syri on tyytyväinen siihen, miten Siilinjärven kunta huomioi nuoret.

– Esimerkiksi viime syksynä valmistunut skeittiparkki on loistava lisä harrastusmahdollisuuksiin, ja sille löytyy varmasti käyttöä. Myös Semppis on todella loistava nuorten kannalta, ja nuorisotalon säilyvyys kunnassa onkin erittäin tärkeä, Syri kertoo sähköpostitse.

– Nuoria myös kuunnellaan ja heidän toiveita otetaan huomioon siinä määrin kuin se on mahdollista. Myös nuorisovaltuusto toimii Siilinjärven nuorten hyväksi.

Kahdeksasluokkalaiset Outi Venäläinen ja Siiri Pulkkinen ovat löytäneet oman harrastuksensa pesäpallosta. Siilinjärven Pesis, SiiPe, on tarjonnut heidän mielestään hyvät mahdollisuudet kasvaa pelaajana.

C-tytöt harjoittelevat viisi–kuusi kertaa viikossa. On punttisalia, nopeusharjoituksia ja lajikohtaista treeniä.

– Se, että saadaan harjoitella monta kertaa viikossa, näkyy kesällä peleissä ja menestyksessä, Venäläinen sanoo.

Myös Pop-areena, jolla junioripelit pelataan, on hyvässä kunnossa.

– Se on oikeastaan todella hyvä, koska se on niin uusi, Pulkkinen sanoo.

Muut harrastukset ovat saaneet jo väistyä pesäpallon tieltä, sillä pian 15 vuotta täyttävät tytöt haluavat tässä vaiheessa antaa kaikkensa pesäpallolle. Enää ei voi pelata harrastellen, jos haluaa päästä huipulle, Superpesikseen.

– Lajia kohtaan on tietynlainen palo ja intohimo. Sen näkee, kun tulee onnistumisia ja kehittyy. Aika hankalaa olisi ajatella elämää ilman pesäpalloa, Pulkkinen kertoo.

Aiheesta lisää maanantain lehdessä.