Nuori mies jäi rattijuopumuksesta kiinni kahdesti

Pohjois-Savossa jäi perjantai-illan ja sunnuntaiaamun välillä kiinni 11 kuljettajaa epäiltyinä rattijuopumuksesta. Heistä suurin osa ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan.

Nuori mies jäi kiinni rattijuopumusepäilyn takia jopa kaksi kertaa saman vuorokauden aikana. Poliisit pysäyttivät 19-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton ensimmäisen kerran sunnuntaina aamuyöllä Karttulantiellä, jolloin hän puhalsi törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävät lukemat.

Seuraavana aamuna poliisi pysäytti saman henkilöauton alle kilometrin päässä Kuopion poliisiasemasta.

Sama mies puhalsi tällä kertaa rattijuopumuslukemat. Lisäksi hän jäi nyt kiinni ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta, sillä ensimmäisen kiinnijäännin yhteydessä poliisi oli määrännyt hänet ajokieltoon.

Moottoripyörällä humalassa

Lisäksi Kuopiossa viikonloppuna poliisi pysäytti kahdesti moottoripyörän, jota kuljetti humalainen mies. Molemmat puhallutukset ylittivät törkeän rattijuopumuksen lukemat.

Kiinnijäämiset tapahtuivat perjantai-iltana Kuopion Väinölänniemellä ja lauantai-iltana Riistavedellä Joensuuntiellä.

Molemmissa tapauksissa kyse oli samanlaisesta rekisterikilvettömästä pyörästä. Poliisi ei osannut sunnuntaina kertoa, oliko pyörällä sama kuljettaja molemmilla kerroilla.

Ylä-Savon rattijuopot eri puolilla

Ylä-Savossa jäi kiinni viisi rattijuopumuksesta epäiltyä kuljettajaa. He jäivät kiinni eri puolilla aluetta: yksi Pielavedellä, yksi Keiteleellä, kaksi Iisalmessa ja yksi Lapinlahdella.

Yksi henkilöistä tavoitettiin vasta ajon jälkeen kotoa.

Koko määrään on laskettu sunnuntaiaamuun mennessä kiinni jääneet rattijuopot. Poliisin mukaan sunnuntaipäivänä näytti siltä, että määrä vielä vain nousee.

Varsinaiseen rattijuopumusvalvontaan partioilla ei kuitenkaan juuri ollut aikaa muiden tehtävien takia.

Kiinnijääneiden rattijuoppojen määrä on vilkkaaksi tapahtumaviikonlopuksi tavanomainen. Kesäviikonloppuina Pohjois-Savossa jää yleensä kiinni vähintään viidestä jopa pariinkymmeneen rattijuoppoa riippuen valvonnan määrästä.

Putkat käytössä

Perjantai-illan ja sunnuntaiaamun välillä Pohjois-Savossa oli putkassa 24 ihmistä päihtymyksen takia ja 18 rikosperusteisesti.

Poikkeuksellisesti poliisi avasi myös Suonenjoen putkan. Etenkin perjantai-ilta Suonenjoella oli erittäin vilkas. Suonenjoen putkassa vietti lauantain vastaisen yön kahdeksan henkilöä.

Jopa 11 kuoli viikonvaihteen turmissa

Neljä kärähti ratista törkeissä promilleissa

Moottoripyöräilijä sekoili Väinölänniemellä