Nuorten käsittämätön hyökkäys käsittelyssä

Viime keväinen nuorisokahakka Kuopion Päivärannassa oli syyttäjän mukaan ennalta odottamaton ja "käsittämätön hyökkäys".

Maaliskuisen illan tapahtumista kaksi nuorta miestä sai syytteet, joita on käsitelty tiistaina ja keskiviikkona Kuopion käräjäoikeudessa.

Toista nuorta puukottanut kuopiolaispoika sai syytteen nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä. Vastaajan veli sai syytteen nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä.

Vakavamman syytteen saanut veljeksistä oli tapahtumahetkellä 16-vuotias, vanhempi veli 17. Syyttäjän mielestä nuoret on tuomittava ainakin yli vuoden ehdottomiin vankeusrangaistuksiin, nuorempi veljeksistä jopa kahden vuoden vankeuteen.

Vastaajilla ei ole aikaisempaa rikostaustaa.

Tapahtumat saivat alkunsa puhelusta 16-vuotiaan ja tämän tyttöystävän välillä. Tyttö oli kotibileissä Päivärannassa.

Syyttäjän mukaan veljekset hakivat kotoaan aseita ja läksivät bilepaikalle Päivärantaan.

Syyttäjän mukaan nuorempi veljeksistä ryntäsi kohden toista poikaa, kaatoi tämän maahan ja löi lähes 20-senttisellä terällä varustetulla veitsellä nuorta useasti kylkeen. Lyönnit vahingoittivat hänen keuhkoaan ja aiheuttivat ilmarinnan. Uhri selvisi kuitenkin hengissä leikkauksen avulla.

Toinen veljeksistä löi nuorta miestä tapparakirveellä kasvoihin, jalkaan ja selkään. Sama vastaaja myös uhkaili kahta paikalla ollutta juoksemalla heitä kohti kirves ja veitsi kädessä.

Pojilta takavarikoitiin paikalla veitsien ja kirveen lisäksi pesäpallomaila.

Vastaajat myönsivät osan syytteistä. 16-vuotiaan mukaan lyönti veitsellä oli kuitenkin vahinko.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.