Nuorten pelastustaitokilpailun finaali käydään Kuopion torilla

Nuorten pelastustieto- ja taitokilpailun loppukilpailusta osa käydään tänä vuonna poikkeuksellisesti Kuopion torilla. Torstaina järjestettävä tapahtuma on NouHätä-kilpailun 20-vuotisjuhlavuoden päätapahtuma.

Pelastustaitorasteille osallistuu 22 joukkuetta, jotka on valittu 8. luokkien oppilaista ympäri Suomen. Pohjois-Savoa edustaa Kuoppakankaan koulun joukkue Varkaudesta ja Etelä-Savoa Kankaisten koulu Kangasniemeltä.

Nuoret kisaavat pelastustaitorasteilla torilla torstaina kello 9.15 – noin kello 15.

Loppukilpailun järjestävät Pelastusopiston päällystö amk-tutkinnon opiskelijat yhteistyössä Suomen pelastusalan keskusjärjestön ja muiden toimijoiden kanssa. Kilpailun kisakeskuksena toimii Pelastusopisto Petosella.

Finaalia ovat edeltäneet aluekarsinnat ja sitä ennen kuntakarsinnat, joiden aikana nuoria on kannustettu opettelemaan alkusammutusta, hätäilmoituksen tekoa, ensiapua ja ennen kaikkea myös onnettomuuksien ehkäisyä ennalta.

Osa nuorista on opetellut pelastustietoa ja -taitoa itse, mutta osassa niitä on opeteltu myös opettajan johdolla tai myös alueen palomiehet ovat neuvoneet esimerkiksi alkusammutuksessa.

NouHätä-kilpailun kanssa samana päivänä keskustassa vietetään myös Suomen punaisen ristin viikkoa. SPR:n ensiapuryhmä neuvoo ensiavussa torstaina kaikkia asiasta kiinnostuneita kello 16–19 torilla ja Sokoksen kongissa.