Nyt on julkkiksilla hyväntekeväisyyspelit Savossa: ensin golfia ja sitten vielä katulätkää veivaamaan – katso, keitä tähtiä pääset seuraamaan läheltä

Lauantaina jo kymmenennen kerran järjestettävä Savon alueen suurin hyväntekeväisyystapahtuma Kime4Kids kerää jälleen joukon julkkiksia Tarinan golfkentälle Siilinjärvelle.

Tapahtumaa järjestelevän Vararengasravintoloiden toimitusjohtaja Mika Hämäläinen kertoo, että tapahtuman tuotot ovat yhdeksällä ensimmäisellä kerralla nousseet jo 489 190 euroon.

– Emme koskaan aseta mitään tavoitetta, mutta nyt päästään puolen miljoonan yli yhteissummassa, Hämäläinen sanoo.

Tuotot ohjataan tänä vuonna Mäntyrinteen perhetukikeskukselle ja KYSin lasten veri- ja syöpäosastolle.

Tuotot muodostuvat osanottomaksuista ja tapahtuman jälkeen järjestettävästä huutokaupasta.

Suomalaisista NHL-pelaajista Stanley cupin kuopiolaislähtöisen voittajan Kimmo Timosen nimikkotapahtumassa ovat mukana Bostonin Tuukka Rask, Carolinan Teuvo Teräväinen ja Nashvillen Pekka Rinne.

Golfosaamista edustavat entiset ammattilaispelaajat Minea Blomqvist-Kakko ja Mikko Ilonen sekä Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen.

Viihdetaiteilijoista mukana ovat Putouksesta ja Possesta tuttu Jaakko Saariluoma ja stand up -koomikko Ali Jahangiri.

Muita tähtiä ovat NHL-seura Columbuksen kuopiolaislähtöinen toimitusjohtaja Jarmo ”Jampe” Kekäläinen, mäkihyppyvalmentaja Mika Kojonkoski sekä entinen NHL-pelaaja Ville Siren.

Savolaiskiekkoilijoista Tarinan viheriöillä nähdään pelaamassa Joonas Lyytinen, Jussi Timonen, Tuomas Kiiskinen, KalPan tuore valmentaja Tommi Miettinen ja Marko Kauppinen.

Tapahtuman jälkeinen palkintojenjako ja huutokauppa järjestetään yksityistilaisuutena.

Golfkisan jälkeen julkkisten pelit jatkuvat saman tien Kuopion Saanan ympäristössä Siikaniemessä.

Siellä pelataan lauantaina ja sunnuntain katulätkän SM-osakilpailut, joiden ohessa järjestetään Kime4Kidsin, Pietarinkadun Oilersin ja St Hockey Tourin hyväntekeväisyyspeli lauantaina noin kello 16.30.

Alustavissa kokoonpanoissa ovat mukana muun muassa Pekka Rinne, Tuukka Rask, Teuvo Teräväinen, Kimmo Timonen, Tommi Miettinen, Jussi Timonen, Joonas Lyytinen, Teemu Hartikainen, Tuomas Kiiskinen, Jaakko Saariluoma, Ali Jahangiri ja Mikko Ilonen.

Jokainen tehty maali kilauttaa hyväntekeväisyyskohteelle euroja. Kohdetta ei ole vielä valittu, mutta se valitaan siten, että rahalla edistetään lasten liikuntamahdollisuuksia, kertoo promoottori Janne Kierna.

Tapahtuma on ilmainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.