"Nyt on nuorten vuoro"

Pieksämäen alakoulujen vanhempaintoimikunnat pitävät Hiekanpään yläkoulun tilojen rakentamista hyvin tarpeellisena.

Vanhemmat edellyttävät, että päästään väliaikaisratkaisuista ja saadaan kerralla toimiva ja pysyvä koulurakennus.

– Yläkoulun rakentamista linjattiin vuonna 2012 kaupunginvaltuustossa. Silloin arvioitiin, että täällä olisi vuonna 2015 uusi yläkoulu, kertaa valmistelua yläkoulun rehtori Henry Itkonen.

Koulua ei vielä ole ja yläkoululaiset ovat edelleen sijoitettuna kahteen noin puolen kilometrin päässä toisistaan sijaitsevaan rakennukseen, joista toinen sijaitsee Hiekanpäässä ja toinen, Meriluodon koulu, Keskuskadun varressa. Meriluodon koulu on rakennettu vuonna 1957, eikä sitä ole peruskorjattu.

Uudet yläkoulun tilat ovat näillä näkymin valmiit vuonna 2017.

Vanhempaintoimikunnat pitävät hyvänä sitä, että yläkoulutilat suunnitellaan uuden opetussuunnitelman mukaisiksi, jolloin oppimisympäristöt ovat modernit.

Keskustelua on herättänyt se, että koulun uusi ruokala valmistuu ammattiopiston myötä vasta sen jälkeen kun yläkoulutila jo on käytössä. Toiveena kuitenkin on, että yläkouluun tehdään yhteistä kokoontumistilaa, jossa ruokailu voi tapahtua.

Uutta yläkoulua suunnitellaan 500 oppilaalle. Lukion ja yläkoulun tilojen rakentaminen maksaa yhteensä 13,7 miljoonaa euroa.