Oletko nähnyt näitä etsintäkuulutettuja miehiä? – Savolainen petosmieskin saattaa piileskellä Aurinkorannikolla

Poliisi etsii kuutta suomalaista miestä, jotka pakoilevat viranomaisia mahdollisesti Espanjassa.

Varmuutta miesten olinpaikasta ei ole, mutta etsintäkuulutetuista on vihje- ja viranomaistietoja, että he saattavat oleskella Espanjan Aurinkorannikolla. Viranomaiset pyytävät etsintäkuulutetuista miehistä havaintoja, jos suomalaiset näkevät heitä esimerkiksi lomamatkoillaan Espanjassa tai jos heistä on muita havaintoja tai tietoja.

Kaikista kuudesta miehestä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys ja he ovat lisäksi keskusrikospoliisin Most Wanted -listalla eli heistä on annettu julkisuuteen nimet ja kuvat.

Petossarjasta tuomittua etsitään

Yksi etsintäkuulutetuista on aikoinaan Pohjois-Savossa laajan petossarjan tehnyt Jukka Annunen, 52. Annunen tuomittiin Itä-Suomen hovioikeudessa vuonna 2015 muun muassa törkeistä petoksista, törkeistä kirjanpitorikoksista, törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja liiketoimintakiellon rikkomisesta.

Annunen ja neljä muuta miestä tuomittiin siitä, että he hankkivat yrityksiä, nimesivät niiden hallintoon bulvaaniksi muita henkiöitä, laiminlöivät kirjanpidon, saivat rahaa yrityksiin petoksilla ja siirsivät rahan sitten kateisiin. Kun yksi yritys velkaantui, porukka siirtyi käyttämään seuraavaa yritystä.

Annunen on 183 senttiä pitkä.

Huumerikoksista tuomittu katosi

Toinen etsintäkuulutetuista on Itä-Suomen hovioikeuden vankeuteen tuomitsema Ville Lehmusmetsä, 36.

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi Lehmusmetsän keväällä 2017 pitkään vankeusrangaistukseen törkeästä huumausainerikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Lehmusmetsä tuomittiin hovioikeudessa kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen isossa rikosvyyhdissä, joka liittyi laajalti itäisessä ja eteläisessä Suomessa toimineeseen huumekauppiaaseen Esa-Pekka Toikkaan ja hänen liigaansa.

Lehmusmetsän ja hänen rikoskumppaneidensa todettiin hankkineen isot määrät huumeita Hollannista Suomeen osana Toikan liigaa.

Käräjäoikeus oli tuominnut Lehmusmetsälle vain 240 euroa sakkoja. Kun hovioikeuden tuomion jälkeen miestä alettiin tavoitella vankeusrangaistuksen täytäntöönpanoa varten, hän oli kadonnut.

Lehmusmetsä on 172 senttiä pitkä, vartaloltaan urheilullinen ja hänellä oli tuomion aikaan sänkitukka, mutta hänen nykyisestä ulkonäöstään ei ole tietoa.

Mitä erilaisempia syytteitä

Etsintäkuulutetuissa on myös Pekka Kora, 40. Hänet on tuomittu törkeistä veropetoksista ja törkeistä kirjanpitorikoksista. Kora on 180 senttiä pitkä.

Matti Qvick, 31, on etsintäkuulutettu suorittamaan tuomiotaan raiskauksesta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä varkaudesta ja pahoinpitelyistä. Qvick on 181 senttiä pitkä.

Jeremias Värttinen, 26, on tuomittu käräjäoikeudessa 7,5 vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Värttistä etsitään hovioikeuteen vastaamaan syytteisiin. Hän on 179 senttiä pitkä.

Etsintäkuulutetuissa on myös Cannonball-jengin puhemiehenä tunnetuksi tullut Janne Tranberg, 45. Häntä etsitään suorittamaan aiempaa vankeusrangaistustaan sekä vastaamaan oikeuteen syytteisiin 25 törkeästä veropetoksesta. Tranberg on 180 senttiä pitkä ja silmiinpistävän tatuoitu.

Poliisi pyytää henkilöistä vihjeitä keskusrikospoliisille sähköpostiin wanted.krp@poliisi.fi tai puhelimitse 050 440 1800. Jos henkilön tapaa Espanjasta, akuutista havainnosta tulee ilmoittaa heti Espanjan poliisin numeroon 091.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Itä-Suomen hovioikeuden tuomiota pakoillut mies löytyi Espanjasta