Onko nurkissa vanhoja aseita tai kivipommeja? Nyt niistä pääsee eroon

Poliisi laajentaa ase- ja räjähdekeräystä tänä keväänä myös Pieksämäen seudulle ja muualle Etelä-Savoon.

Itä-Suomen poliisi otti viime syksynä vastaan ilmoituksia poliisille luovutettavista tarpeettomista ampuma-aseista ja räjähteistä. Poliisin ja puolustusvoimien räjähdeasiantuntijat kävivät hakemassa ilmoitettuja esineitä talteen useiden viikkoja aikana niin, että keräykseen saatiin yli 250 ampuma-asetta, yli 320 kiloa patruunoita, 41 kiloa räjähteitä, lähes 500 nallia sekä muun muassa tulilankaa.

– Ilmoituksia tuli vielä talvella niin paljon, että käymme hakemassa loput ilmoitetut esineet maaliskuun viimeisellä viikolla, ylikonstaapeli Ari Röytiö Itä-Suomen poliisista kertoo.

Poliisi ottaa nyt tällä ja ensi viikolla vastaan ilmoituksia luovutettavista aseista ja räjähteistä koko Itä-Suomen alueelta, ei vain Pohjois-Savosta. Ilmoitusten perusteella poliisi käy hakemassa esineet maaliskuun viimeiselle viikolla tai myöhemmin huhtikuun aikana.

– On kaikkien etu, että luvattomat ampuma-aseet, niiden osat, patruunat tai muut räjähdevaaralliset esineet voi luovuttaa poliisille ilman seuraamuksia.

Laittomasta aseesta tai räjähteestä ei tule mitään seuraamusta, jos sen ilmoittaa itse poliisille eikä ole syyllistynyt esimerkiksi aseella muuhun rikokseen.

Luovutettavista aseista ja räjähteistä voi ilmoittaa sähköpostiin tepo.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimeen 0295 455 003. Puhelimeen voi jättää soittopyynnön tai tekstiviestin.

Räjähteitä ei tule liikutella itse, vaan poliisi tulee tunnistamaan ne ja järjestää niiden siirtämisen.

Esimerkiksi vanhat nallit tai muut räjähdevaaralliset esineet voivat olla herkkiä tärinälle, tulipalolle tai iskuille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

PieksämäkiYt-neuvottelut käyntiin Pieksämäen kaupunginhallitus päätti aloittaa ennakoidusti yt-menettelyn palkkausmenojen vähentämiseksi ensi vuonna. Neuvottelut koskevat koko henkilökuntaa. Tavoitteeksi on asetettu kahden miljoonan euron säästöt henkilöst

Ylä-Savon soten hankintalistalla kaksi uutta laitetta röntgeniin

Supersyysloman laaja kattaus kiinnostaa Kuopiossa

Kuopion kouluiskun tutkinta laajeni: tutkitaan myös törkeän rikoksen valmisteluna ja törkeänä vahingontekona

Rattijuoppo kolaroi rajusti moottoritiellä ja heitti U-käännöksen poliisiauton keulaan

Halvat talvirenkaat uhkaavat viedä ojaan

Opintopsykologi: Selvitellään ja arvioidaan, mutta missä se hoito tapahtuu?

Kuopion oppilas- ja opiskelijahuollossa jaetaan niukkuutta ja viivettä – 2021 ammattikorkeakoululaisetkin YTHS:n palvelujen piiriin

Itä-Suomen yliopisto: Keskikokoiset kunnat toimivat pienimmillä kustannuksilla – Pieniä kuntia voisi kannustaa kuntaliitoksiin

Muistatko miltä Matkus näytti, kun Googlen kamera kuvasi aluetta ensimmäisen kerran kymmenen vuotta sitten? Savon Sanomat selvitti, miten katukuva Kuopiossa on muuttunut

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.