Opintie alkaa taas pian – näin kouluissa lomaillaan tulevana lukuvuonna

Ensi maanantai on vielä huilipäivä kaikilla Pohjois-Savon koululaisilla, mutta syyslukukaudet käynnistyvät ensi viikon aikana suurimmassa osassa kouluista. Ensimmäisenä koulutyö alkaa Varkauden lukiolaisilla, jotka aloittavat urakkansa tiistaina 8. elokuuta.

Keskiviikkona syyslukukausi alkaa Kaavilla, Kuopion kristillisessä yhtenäiskoulussa ja Tuusniemellä. Keiteleellä ja Lapinlahdella koulut alkavat ensi viikon perjantaina. Muissa kouluissa syyslukukausi alkaa torstaina, paitsi Iisalmessa, Kiuruvedellä, Sonkajärvellä ja Vieremällä, joissa koulu alkaa maanantaina 14. elokuuta.

Heinävedellä koulu alkaa ensi viikon tiistaina ja Pieksämäellä keskiviikkona. Rantasalmella syyslukukausi käynnistyy maanantaina 14. elokuuta ja Joroisissa ja Juvalla 15. elokuuta.

Pohjois-Savon kouluissa vietetään syyslomaa viikolla 42 ja talviloma viikolla 10. Etelä-Savossa syysloma on viikkoa myöhemmin ja talviloma viikkoa aikaisemmin kuin Pohjois-Savossa paitsi Heinävedellä ja Joroisissa, joissa lomat ovat yhtä aikaa Pohjois-Savon kanssa.

Joululoma alkaa Savon kouluissa 21.–23. joulukuuta, paitsi Kuopiossa, Leppävirralla, Siilinjärvellä ja Varkaudessa, joissa joululoma alkaa 27. joulukuuta. Suurin osa joululomista päättyy 1. tai 3. tammikuuta. Tervossa ja Varkaudessa koulu jatkuu 5. tammikuuta paitsi Varkauden lukiossa, jossa kevätlukukausi alkaa 7. päivä. Samana päivänä koulu jatkuu myös Kaavilla, Lapinlahdella, Rautalammilla ja Tuusniemellä sekä Heinävedellä.

Kuopion Steinerkoulu Virkkulan oppilaat lomailevat 8. tammikuuta asti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.