Päiväkodille paikka palvelukeskukseen

Kaavi

Kaavin päiväkotiryhmät toimivat nykyisin entisessä opettajien rivitalossa koulukeskuksen vieressä. Kunnan lähivuosien talous- ja toimintasuunnitelmiin on kirjattu päiväkotitilojen siirtäminen palvelukeskukselle vuonna 2018.

– Tästä ei kuitenkaan ole virallista päätöstä, sosiaalijohtaja Heli Pärnänen sanoo.

Vanhusten palvelukeskuksesta tilaa voisi vapautua niin kutsutusta C-siivestä, jossa kirjasto- ja kerhotiloista voitaisiin remontoida nykyistä väljemmät ja toimivammat tilat päiväkodille.

Pärnäsen mukaan nykyiset opettajien asunnoista muokatut päivähoitotilat ovat sokkeloiset, eivätkä ole tilojensa puolesta ja toiminnallisesti paras vaihtoehto päiväkotikäyttöön.

Vanhoissa rivitaloissa on myös edessä korjaustarpeita.

– Palvelukeskuksen yhteydessä saataisiin myös päiväkodin ruokahuolto- ja siivous saman katon alta, Pärnänen perustelee muuttosuunnitelmia.

Kaavin kunnan päiväkodissa lapsia hoidetaan kolmessa päiväkotiryhmässä ja ryhmäperhepäivähoitoyksikössä. Ryhmäperhehoidossa tarjotaan myös vuorohoitoa. Lisäksi kunnalla on perhepäivähoitopaikkoja.

Kunnan suunnitelmissa on ryhmäperheyksikön muuttaminen päiväkotiyksiköksi ja yhden uuden lastentarhanopettajan palkkaaminen. Kunnanhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.