Pöljän kotiseutumuseo avasi ovensa kesken talven: veti tuvan täyteen ihmisiä

Pöljän kotiseutumuseossa vieraili sunnuntaina kahden tunnin aikana jopa 70 ihmistä. Kotiseututalo oli poikkeuksellisesti sunnuntaina auki. Tapahtuma liittyi Suomen itsenäisyyden juhlavuoden avaukseen, johon osallistui yli 150 museota ymnpäri Suomen.

Siilinjärven kulttuurikoordinaattori Hanna Kauhanen sanoo odottaneensa pariakymmentä kävijää, mutta ihmisiä tuli jatkuvasti ovesta sisään.

– Tapahtuma ylitti odotukset mennen tullen. Museo oli ääriään myöten täynnä ja mukana oli myös ulkopaikkakuntalaisia, Kauhanen iloitsi.

Museo avattiin vain Kotiseututalon osalta, sillä ulkomuseo on pidettävä talvella kiinni.

– Aitat eivät ole auki, koska esineet eivät kestä pakkasta, ja ne on viety talveksi muualle.

Tapahtuman erityinen vetonaula oli Siilinjärven pitäjiä esittelevä, vuonna 1957 valmistunut elokuva. Elokuva herätti myös yleisön muistelemaan kotipitäjiään ja niiden tarinoita vuosikymmenten takaa.

Tilaisuudessa kuultiin myös musiikkia, kun Seppo Taipale, Heikki Hokkanen ja Allan Alaverronen soittivat Sibeliuksen Finlandia-hymnin huuliharpuilla.

Kotiseutumuseo laittoi samalle liikkeelle kahvikuppihaasteen, jonka tarkoituksena on kerätä museolle erilaisia kuppeja ja niiden tarinoita.

Haaste toimii niin, että haastaja kutsuu jonkun kahville ja lahjoittaa samalla kiertävään koriin oman mukinsa ja kirjoittaa mukana kulkevaan vihkoon sen tarinan. Tavoitteena on itsenäisyyspäivään mennessä saada kerättyä erilaisia mukeja talteen.