Palkka- ja taloushallinto myynnissä Pieksämäellä

Pieksämäen kaupunki aikoo myydä kokonaan omistamansa Kuntalaskenta Oy:n. Yhtiö on tuottanut talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita kaupunkikonsernille ja joillekin ulkopuolisille asiakkaille.

Kuntalaskenta Oy:n liikevaihto on noin 0,8 miljoonaa euroa ja työntekijöitä kymmenen.

Sote- ja maakuntauudistuksen toteutuessa yhtiön toiminnan volyymi pienenee merkittävästi. Palkkahallinnon tehtävistä jopa 50 prosenttia ja taloushallinnon töistä 20 prosenttia siirtyy maakunnan hoidettavaksi.

Kaupunki ja Administer Oy ovat neuvotelleet kaupan, jossa Kuntalaskenta Oy jatkaisi Pieksämäellä erillisenä yhtiönä. Myös henkilöstö jatkaisi entisin ehdoin ja eduin. Kuntalaskenta Oy sitoutuisi toimimaan Pieksämäen kaupungin vuokratiloissa vähintään viisi vuotta.

Kauppahinnaksi on sovittu 200 000 euroa. Kaupunginhallitus käsittelee kauppaa maanantaina.

Ostaja sitoutuu tavoittelemaan vähintään 25 prosentin vuotuista liikevaihdon ja henkilöstön kasvua vuoteen 2023 mennessä. Ostajan tavoitteeksi kirjataan kaupassa myös oppilaitosyhteistyö Pieksämäen oppilaitosten kanssa. Tavoitteena on kuntatalouden koulutusohjelma tai kurssikokonaisuus.

Ostaja Administer Oy on sähköisiin taloushallinnon palveluihin erikoistunut tilitoimisto, jolla on toimipisteitä eri puolilla Suomea, muun muassa Kuopiossa. Vahvasti kasvaneen yrityksen liikevaihto on noin 18 miljoonaa euroa. Henkilöstöä on yli 300.