Palokunnat ja vene hälytetty maastopaloon Vehmersalmelle

Tuusniemen ja Vehmersalmen rajaseudulla on havaittu maastopalo. Palo on täyskasvuisen metsän alueella ja ensitietojen mukaan sen nähtiin ensin etenevän yhdeltä laidaltaan noin 200 metriä leveänä rintamana.

Pelastuslaitoksen mukaan paloalue on kuitenkin saatu rajattua kokonaisuudessaan noin puolen hehtaarin alalle ja tilanne on hallinnassa.

Metsästä näytti alkuun tulevan niin runsaasti savua, että Pohjois-Savon pelastuslaitos hälytti paikalle mittavasti sammutusvoimaa. Tulipaloa sammuttamaan hälytettiin pelastuslaitoksen väki Vehmersalmelta, Riistavedeltä, Tuusniemeltä, Kaavilta ja lisäapua myös Kuopiosta.

Vehmersalmen palokunnasta osa meni palopaikalle sammutusveneellä.

Apuun hälytettiin myös Rajavartiolaitoksen helikopteri, jolla on käytettävissään sammutuspussi veden kuljettamiseen palokohteeseen. Pelastuslaitos kuitenkin perui helikopterin hälytyksen heti, kun tilannekuva tarkentui ja selvisi jo alussa, että pelastuslaitoksen omat yksiköt saavat palon hallintaan.

Lisäksi Kuopion pääpaloasemalla otettiin käyttöön johtokeskus keräämään tietoa tilanteesta ja ohjaamaan joukkoja alkuvaiheessa.

Tällä hetkellä tilanne on hallinnassa ja maastopaloa on päästy hyvin sammuttamaan vaativan kuumista olosuhteista huolimatta.

Maasto on hellejakson jälkeen erittäin kuivaa ja palon leviämisen riski on erittäin korkea. Ensitietojen mukaan Vehmersalmen paloalue rajautui kuitenkin tuulen alla yhdeltä laidaltaan järveen, mikä helpotti palon saamista hallintaan.

Järven läheisyys helpottaa myös sammutusveden saamista.

Sammutustyöt paikalla jatkuvat iltapäivän ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jo toinen maastopalo Tuusniemellä – mäen päälle vedettiin puoli kilometriä letkua

Sivulliset veneilijät aloittivat sammutustyöt ja estivät suurpalon Suvasveden rannalla