Palomuseoon kyselytulva

Pohjois-Savon palomuseoon Kuopion paloasemalle on tällä viikolla ottanut yhteyttä ennätysmäärä ryhmiä, jotka ovat kiinnostuneita näkemään museon ja siellä maanantaina esille laitetun Kuopion torin ympäristön pienoismallin.

Pohjois-Savon pelastuslaitos toivoo, että näyttelystä kiinnostuneet ryhmät malttaisivat mielensä ja jakaisivat käyntitoiveitaan lähiajoille. Näyttelyyn ei ole nimittäin kiirettä, sillä torin seudun pienoismalli on esillä ainakin vuoden.

Pelastuslaitos huolehtii ensisijaisesti omista hälytystehtävistään. Museoryhmiä otetaan sellaisiin väleihin, etteivät ne häiritse muuta työtä, vaan ryhmälle löytyy myös esittelijä museokierrokselle.

Ryhmäkierrosten lisäksi palomuseo on avoinna seuraavan kerran kaikelle yleisölle torstaina 11. helmikuuta. Silloin museossa vierailee myös koululaisryhmiä.

Palomuseossa olevan torin ympäristön pienoismallin on tehnyt Juhani Korhonen. Museon perusnäyttelyyn kuuluu pelastusalan kalustoa, vaatteita ja muun muassa lehtileikkeitä 1800-luvulta nykypäivään.