Pankkikonttori kuumensi Karttulassa: Miten kehtaatte kohdella meitä näin?

Pohjois-Savon Osuuspankin suunnitelmat Karttulan konttorin mahdollisesta lopettamisesta saivat kymmenet pankin asiakkaat mukaan mielenilmaukseen maanantaina.

Konttorin ulkopuolelle kerääntyi pääsiassa varttuneempaa väkeä, jonka pahvikylteissä kyseltiin "Miten kehtaatte kohdella vanhuksia näin?" ja "Tämäkö on maaseudun kehitystä?".

– Minua huolestuttaa vanhojen ihmisten asema ja maaseudun palvelujen lakkauttaminen, Syvänniemeltä tullut Orvokki Husso kertoi.

Inkeri Viitanen oli tullut mielenosoitukseen miehensä Jyrki Viitasen kanssa.

– Kyllä tämä on kuolinisku maaseudun elinvoimaisuudelle, kun pankitkin lähtevät, Inkeri Viitanen täräytti.

Jyrki Viitanen toimii kirkonkylän kylätoimikunnan, ampumaseuran ja omakotiyhdistyksen puheenjohtajana. Pariskunta pelkää, että pankkikonttorin lopettaminen näivettää koko kylää.

– Ikävällä asialla ovat. Ei ole tullut laskelmaa, onko konttorin ollut tappiollinen. Menestyvän pankin pitäisi katsoa myös reuna-alueita ja huomioida pientä ihmistä, Jyrki Viitanen lisäsi.

Pohjois-Savon Osuuspankin toimitusjohtaja Seppo Pääkkö joukkoineen oli kuuntelemassa karttulalaisten palautetta.

Pääkkö muistutti, että konttorin lopettamisesta ei ole vielä lopullista päätöstä, koska pankin yt-neuvottelut ovat kesken.

– Ymmärrämme mielipahan, joka tästä suunnitelmasta tulee.

Osuuspankin puolesta vakuutettiin maanantaina, että kaikille asiakkaille räätälöidään henkilökohtainen vaihtoehto pankkiasioiden hoitamiseksi jatkossakin, jos digitaalista osaamista ei ole. Liikkuva OP -palvelu tulee keväällä jakamaan lisäopastusta.

Karttulan konttorin sulkeminen tapahtuu mahdollisesti 1. huhtikuuta.