Panssarivaunut virittivät mikkeliläiset

Mikkeliläiset saivat ihastella niin panssarivaunuja, helikoptereita kuin sotilaitakin eilen Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä. Tärinä tuntui yleisössä asti, kun panssarivaunut ajoivat muutaman metrin päästä.

Vaunut jättivät mikkeliläisten muistia virkistämään pienet jäljet asvalttiin, jos paraati sattuisi unohtumaan. Niin tuskin kuitenkaan käy, sillä paraatiin osallistui 1600 henkilöä ja 100 ajoneuvoa.

Sadat elleivät jopa tuhannet katseet kääntyivät taivaisiin, kun neljä hornettia ja sitten neljä hawkia lensivät yli tiukassa muodostelmassa.

Kaunis ilma ja mielenkiinto houkutteli Tommi Savolaisen tuomaan lapset paikalle katsomaan paraatia ja niitä kivoja panssarivaunuja. Omat paraatiajat kymmenisen vuotta sitten palasivat Savolaisen mieleen.

- Aikanaan harjoiteltiin ja treenattiin, hän kertoo paraatikokemuksistaan.

Puolustusvoimain valtakunnallista lippujuhlaa vietettiin eilen Mikkelissä.

Serkukset mikkeliläinen Emma Lampinen, 10, ja kuopiolainen Anna Perälä, 11, olivat sitä mieltä, että paraatia oli varmasti harjoiteltu paljon, koska se oli hienon näköinen. Eniten tyttöjä kiinnosti kuitenkin ohimarssi, jonka ajan he keikkuivat aidalla nähdäkseen paremmin.

- Täällä on kaikki sotaveteraanit, Lampinen perustelee marssin kiinnostavuutta.