Parkkipaikoilla sattuu yhä enemmän kolareita

Vakuutusyhtiöt korvaavat nykyään jo noin 40 000 parkkipaikalla sattunutta vahinkoa vuodessa. Määrä on kasvanut viime vuosina rajusti.

Kaikista vakuutusyhtiöiden korvaamista liikennevahingoista nykyään jo 40 prosenttia sattuu pysäköintialueella. Suurin osa vahingoista on ajettu peruuttamalla.

Toissa vuonna pysäköintialueilla sattuneita vahinkoja korvattiin vakuutuksista 38 000 kertaa. Viime vuoden liikennevahinkotilastot eivät ole vielä valmiit, mutta määrän arvioidaan jatkaneen kasvuaan jälleen noin 2 000 vahingolla lisää.

Peruutusvahingot ovat yli kaksinkertaistuneet 1980-lukuun verrattuna. Kuopiolaisten kauppojen pysäköintialueella ei sunnuntain vilskeessä ihmetelty vahinkotilastoja lainkaan.

- En ole itse törmännyt, mutta olin matkustajan paikalla, kun kuljettajana ollut tuttu kolhi autoaan pysäköintialueella, Sike Sillanpää muistelee.

- Parkkipaikat ovat niin ahtaita monille autoille, että siellä pitää katsoa todella tarkkaan tai perä osuu tolppaan tai toiseen autoon.

Parkkivahinkojen yleistymisen syynä voikin pitää paitsi autokannan kasvua, myös autojen koon kasvua suhteessa parkkiruutujen kokoon.

Lue aiheesta lisää maanantain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.