Pelastuslaitos: auto liian raskas jäämaratonradalle

Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon pelastuslaitos ovat huolissaan Kuopiossa luistelemaan menevien autoista. Luistelijat tunkivat keskiviikkonakin autojaan väkisin jäämaratonradan luo jäälle, vaikka jäälle ajo radan kohdalla on kielletty ajokielto-liikennemerkillä ja näyttävillä punakeltaisilla puomeilla.

Kallaveden jäätilanne on huomattavasti aiempia vuosia heikompi pitkään jatkuneiden lauhojen vuoksi. Myös korkealla oleva vedenpinnan korkeus vaikuttaa jäiden paksuuteen, sillä runsasvetisyys on muuttanut virtauksia ja pitänyt jäät paikoin normaalia heikompina.

Scandicin rannan jää ei välttämättä kestä enää autojen rivistöä, varsinkaan kun näitä on pysäköity aivan toistensa vieri viereen tavallista heikommalle jäälle. Esimerkiksi keskiviikkona loppuiltapäivästä jäällä oli aivan vierekkäin 22 autoa, joista suurin osa oli henkilöautoja, mutta osa tavallista painavampia tila- ja maasturiautoja.

Jos auto uppoaa, kaupunki ei korvaa vahinkoja, vaan sekä auton noston järjestäminen että kustannukset ovat autoilijalla itsellään.

Kaupunki epäilee, että autoilijat ovat itse nostaneet varoituspuomin pois jäälle menevän penkereen kohdalta. Puomi on laitettu takaisin paikalleen jo monta kertaa, mutta joka kerta se on siirretty pois.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.