Pertti Kurikan Nimipäivät huipentaa valtakunnallisen kulttuuritapahtuman Kuopiossa

Kolmatta kertaa järjestettävät Kehitysvammaisten valtakunnalliset kulttuuripäivät avattiin perjantaiaamuna Kuopion torilla sateisessa säässä.

Kaksipäiväisen, Lentävä kalakukko -nimellä kulkevan tapahtuman aikana eri puolilla Kuopion keskustaa järjestetään kymmeniä työpajoja ja esityksiä. Pajat ja esitykset ovat avoimia kaikelle kansalle, ja niissä kaikissa korostuu esteettömyys.

Kulttuuri- ja taidetapahtuman pääesiintyjät ovat Maija Vilkkumaa ja Pertti Kurikan Nimipäivät, jotka valtaavat torin ja sataman perjantai-iltana.

Tapahtuman koordinaattori Minna Tuomi kertoo, että Lentävää kalakukkoa on valmisteltu siitä lähtien, kun Kuopio kaksi vuotta sitten sai tietää isännöivänsä seuraavia valtakunnallisia kulttuuripäiviä. Tapahtuma järjestetään kahden vuoden välein.

– Ohjelmaa on mietitty asukkaiden toiveiden pohjalta. Myös illan pääesiintyjät ovat tulleet toiveina heidän suunnaltaan, sanoo Tuomi.

Tapahtuman järjestäjillä ei ole selkeää kävijätavoitetta, mutta Tuomi toivoo, että väkeä tulee paikalle, vaikkeivät he kuuluisikaan mihinkään erityisryhmään.

– Odotamme paljon kävijöitä. Kuopioon varta vasten tulleista ihmisistä pohjoisimmat ovat Rovaniemeltä ja eteläisimmät Espoosta.

Katso kaksipäiväisen kulttuuritapahtuman koko ohjelma täältä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.