Perustienpidon määrärahaleikkauksia vasta arvuutellaan

Liikenne- ja viestintäministerin Anne Bernerin (kesk.) lataama uhka perustienpidon määrärahojen leikkauksista liikenteen kärkihankkeiden takia ei aiheuta ainakaan vielä pelkoa Pohjois-Savossa.

Ely-keskuksen liikenne- ja infrastruktuurin -vastuualueen johtaja Petri Keränen sanoo, että leikkaukset lisäisivät välittömästi ainakin kevään kelirikkokauden painorajoituksia sorateillä.

– Mistään määrärahojen leikkauksista ei ole tullut tietoa, eikä siitä, mihin ne kohdistetaan. Leikkaukset voidaan tehdä yhtä lailla raideliikenteestä tai vesiväylistä kuin tieverkostakin, hän kuitenkin muistuttaa.

Keränen uskoo, ettei liikenne- ja viestintäministeriön helmikuussa julkistama, 600 miljoonan euron toimintaohjelma liikenneverkon paikkaamiseksi kuluvan kolmen vuoden aikana ole vaarassa.

Ohjelman suurin hanke Itä-Suomessa on 45 miljoonan euroa maksavan Jännevirran sillan rakentaminen Ysitielle Kuopion ja Siilinjärven rajalle.

Kehysriihensä tiistaina julkistanut, pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallitus myönsi 121 miljoonaa euroa pitkään odotetulle Viitostien parannukselle Juvan ja Mikkelin välillä.