Petoselle rakennetaan jälleen pitkän tauon jälkeen: "Se maine on aika sitkeä, täytyy myöntää"

Kuopion Petoselle rakennetaan pitkän tauon jälkeen kaksi uutta kerrostaloa. Edellisen kerran kerrostalo-omistusasuntoja on rakennettu Petoselle 1990-luvulla. Uusien vuokra-asuntojenkin rakentamisesta on pian 15 vuotta.

Kuopion kaupungin asuntotoimenjohtaja Katri Hiltunen sanoo kaupungin olevan tyytyväinen, että Petosen alueelle on nyt saatu uusi hanke.

– Siellä on ollut pitkään hiljaista rakentamisessa. Tosin ei siellä kauheasti vapaita tontteja enää olekaan, Hiltunen sanoo.

Kaupunki ei ole viime aikoina juuri markkinoinut Petosta tai sen keskusta Pyöröä. Lisäksi Hiltunenkin arvelee Petosen maineen vaikuttaneen siihen, ettei rakennuttajia ole alueelle löytynyt.

Uusi rakennushanke on Pohjola Rakennus Oy:n, joka avasi Kuopion toimipisteensä toukokuun 2. päivä. Pohjola Rakennuksen aluepäällikkö Pasi Porento kertoo, että Petosen mainetta on pohdittu rakennusliikkeessä.

– Onhan siinä haastetta, että saako asunnoille ostajia, koska alueen maine on sellainen ja siellä on kohtalaisen paljon vuokrataloja. Vaikea sanoa, kuinka käy, mutta näimme, että riski kannattaa ottaa ja laittaa siihen paukkuja, Porento sanoo.

Porento kertoo tutustuneensa viime aikoina paremmin Petoseen, ja hän kehuu sen olleen positiivinen yllätys. Porento kiittelee alueen palveluiden olevan kuin pienessä kaupungissa, liikenneyhteyksien keskustaan toimivan ja läheltä löytyvän isoja työpaikka-alueita kuten Matkus.

– Kaikki nämä kun yhdistelee, niin täytyy ihmetellä, ettei sinne ole rakennettu kerrostalotuotantoa kahteenkymmeneen vuoteen, Porento toteaa.

– Se maine on aika sitkeä, täytyy myöntää. Toivotaan, että saamme hankkeen käyntiin ja muillekin uskoa siihen, että sinne kannattaa rakentaa.

Suunnitteilla olevat talot ovat nimeltään Karhuntori ja Karhunmäki, ja ne tulevat Pyörönkadun ja Blominkadun kulmaukseen. Molempiin taloihin tulee noin 30 asuntoa: yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Asuntojen koko haluttiin pitää pienenä, jotta hinnat pysyisivät kohtuullisina.

Porento kertoo kohteen olleen ennakkomarkkinoinnissa noin kuukauden. Joitakin varauksia on tehty, mutta varsinainen markkinointi alkaa vasta seuraavan kahden kuukauden aikana.

Ensisijainen tavoite on käynnistää molempien talojen rakentaminen syksyllä, mutta ainakin Karhuntori lähtee silloin liikkeelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.