Petteri Paronen tuoreesta muotokuvastaan: "Näyttää ilmeikkäästi minulta"

Kyllä se näyttää ilmeikkäästi minulta, kommentoi eläkkeelle pian jäävä Kuopion kaupunginjohtaja Petteri Paronen taidemaalari Aaro Matinlaurin hänestä maalaamaa muotokuvaa, joka paljastettiin Kuopion kaupungintalolla maanantai-iltana.

– Meillä oli mielenkiintoisia keskusteluja maalausten aikana. Keskustelut ovat tärkeä osa työtä ja maalattavaan tutustumista, Lahdessa asuva Matinlauri sanoo.

Myös Parosen mukaan Matinlauri onnistui tavoittamaan hänen persoonansa teokseen.

Teos syntyi viiden istunnon aikana. Muotokuva maksoi 14 000 euroa.

Edellisen muotokuvan Parosesta tilasi Kuopion yliopisto, jonka rehtorina Paronen toimi ennen siirtymistä Kuopion kaupunginjohtajaksi. Se paljastettiin vuonna 2010 Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella.

– Ero muotokuvissa on, että nyt kuvassa on vanhempi ukko, Paronen nauraa.

Muotokuvan paljastustilaisuuden yhteydessä Paroselle myönnettiin myös Kuopio-mitali tunnustuksena merkittävästä ansiosta ja työstä Kuopion kaupungin hyväksi. Hänen kaupunginjohtajakaudellaan 1. elokuuta 2001–29. tammikuuta 2018 Kuopiosta kasvoi Itä-Suomen keskuskaupunki, jossa on lähes 120 000 asukasta. Parosen aikana suunniteltiin, kaavoitettiin ja rakennettiin Saaristokaupunki ja aloitettiin seuraavan kärkihankkeen Savilahden uudistaminen. Hänen kaudella Kuopiossa toteutettiin viisi kuntaliitosta.

Oikaisu: Paronen jää eläkkeelle 29.1.2018, eli hän ei ole eläkkeellä vielä.