Pieksämäellä alkaa koulutus nuorille turvapaikanhakijoille

Kirkkopalvelut ry käynnistää alaikäisten, ilman vanhempaa maahan tulleiden nuorten turvapaikanhakijoiden koulutuksen sekä tuetun asumisen yksiköt Järvenpäässä, Pieksämäellä ja Ruokolahdella.

Kullekin paikkakunnalle on suunnitteilla kaksi 12 nuoren ryhmää, jotka pyritään saamaan käyntiin lokakuun aikana.

Parhaillaan tehdään käytännön järjestelyjä, haetaan henkilökuntaa sekä sopivia asuntoja.

– Suomeen täysin yksin saapuneet alaikäiset nuoret tarvitsevat kiinteän yhteisön turvaa ja monenlaista toimintaa eri-ikäisten ja erilaisten ihmisten kanssa. Pikainen pääsy kouluun on paras tapa nivoa nuoret tavalliseen arkeen ja tutustuttaa heidät suomalaiseen yhteiskuntaan, sen toimintaan ja pelisääntöihin. Yhteisen kielen löytäminen suomalaisten kanssa on yksi tärkeimmistä tavoitteista, Seurakuntaopiston rehtori Helena Ahonen sanoo.

Uudet koulutusryhmät tuovat paikkakunnille lisää työpaikkoja. Järvenpäähän, Pieksämäelle ja Ruokolahdelle syntyy yhteensä jopa yli 30 määräaikaista työpaikkaa. Nuorten koulutusta varten tarvitaan opettajia, vastaavia ohjaajia ja ohjaajia.

Kirkkopalvelut käynnistää myös oman verkkosivuston hallinnoimaansa Suurella Sydämellä -vapaaehtoisverkostoon, johon kootaan sijoituspaikkakunnille tarjolle tulevia vapaaehtoistehtäviä, jotka liittyvät nuorten turvapaikanhakijoiden kanssa toimimiseen vapaa-ajalla. Sivusto avautuu pian osoitteessa vapaaehtoistyo.fi/kirkkopalvelut.

– Paras tapa selvittää asioita ja hälventää ennakkoluuloja on tutustua rohkeasti vieraisiin ja aluksi ehkä pelottaviltakin tuntuviin asioihin. Yhteinen tekeminen tarjoaa tähän hienon mahdollisuuden, Ahonen muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML: Turvapaikanhakijat matkalla jalkaisin Jyväskylään

Neljä nuorta miestä otettu kiinni ulkomaalaisten majoitustilojen töhrimisestä Kiteellä

Hallitus vahvisti: Suomi valmis turvapaikanhakijoiden siirtoihin EU-maiden välillä

Tornion hätämajoituspaikkoja on jo avattu lakon takia

Kangasalle turvapaikanhakijoiden transit-keskus

Tänne mahtuu pakolaisia

Suomeen ollaan avaamassa järjestelykeskusta turvapaikanhakijoille

Suomi valmis ottamaan syyrialaisperheitä Saksasta

IS: Suomeen saapuville pakolaisille jaetaan outoja ohjeita Facebookissa

Nälkäpäivä-keräys käyntiin