Pieksämäellä kierretään taas kartsaa lauantaina

Pieksämäen raitilla aikaansa viettänyt entinen nuoriso kokoontuu lauantaina 10.6. jälleen jo perinteeksi muodostuneeseen kesätapahtumaansa. Kartsankiertäjien Kesäkinkerit on jo neljäs kokoontuminen.

Ohjelmassa on jälleen toritapahtuma ja iltajuhla. Torilla tuttuja tavataan jättikirppiksen ja Kotimaa-yhtyeen siivittämänä. Savonsolmun illassa esiintyvät Oldies Goldies -yhtye, Dj Nite ja Dj Kentsu.

Tapahtuma sai alkunsa pieksämäkeläislähtöisen Kari Paakkunaisen elokuussa 2013 perustamasta Facebook-ryhmästä, jonka ajatuksena oli löytää "kadoksissa" olleita ystäviä ja vaihtaa kuulumisia. Kartsan kiertäjät -ryhmässä on nyt jo yli 2600 jäsentä.

Pieksämäen "kartsa" oli tori ja sen lähialue, jolla oleilu oli nuorison pääasiallisia ajanvietteitä.

Pieksämäellä tapahtuu muutenkin paljon tulevana viikonloppuna. Lauantaina Poleenissa järjestetään ensimmäiset tatuointitaiteen messut, Pieksämäki Tattoo Event.

Savon radan museolla on lauantaina oma kesätapahtumansa höyryjuna-ajeluineen. Rautatieteemalla vietetään myös Paltasen kyläyhdistyksen Radan varren väkeä -tapahtumaa.

Kulttuuripappila Sylvin avajaisia vietetään jo perjantaina. Pappilassa avautuvat Susanna Tyrväisen näyttely Vihreä kyynel II – Heijastuksia sekä Pieksämäen Lehtimieskerhon Kuvia lehtimiehen laukusta.

Perjantaina on myös bänditapahtuma Yläristi soi. Paikkana on Pieksämäen seurojentalo.