Pieksämäen kauppatorin kesäohjelma painottuu lauantaille

Pieksämäen kauppatorin kesä alkaa lauantaina 14.5. järjestettävällä Hyvän mielen päivällä.

Tapahtuman idea, paikkakunnan imagon nostaminen asukkaiden keskuudessa, on syntynyt paikallisen keskustelun pohjalta. Ajatusta on kehittänyt eteenpäin Risto Mykkänen, joka on vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu. Hyvän mielen päivän ohjelmaa suunnittelee työryhmä.

Tämän vuoden alusta asti on Pieksämäen veturitallien matkailuinfopisteestä ja kauppatorin ohjelmallisista tapahtumista kuukausimarkkinoita myöten vastannut yrittäjäpohjalta Terho Häkkinen, jolta Pieksämäen kaupunki ostaa palvelut.

– Tapahtumaverkko suunnittelee tapahtumia porukassa, mutta minulle tuli vetovastuu näistä asioista, hän kertoo.

Matkailuinfopisteessä veturitalleilla on edelleen yksi työntekijä ja kauppatorilla kaksi työntekijää.

– Kauppatori on saatu Pieksämäellä pidettyä vilkkaana kauppa- ja kokoontumispaikkana. On myös viimeisten viiden vuoden aikana tehty kehitystyötä, ettei torielämä pääse hiipumaan.

Hyvä mittari on se, että kuukausimarkkinoilla on talvellakin reilusti myyjiä.

Kesäkauden avajaisissa saattaa olla 7000 - 8000 kävijää. Markkinapäivinä tori on myös täynnä ihmisiä.

Kesäkauden avaus tapahtuu lauantaina 11.6. Kartsankiertäjät eli Pieksämäen entiset nuoret kokoontuvat tuona päivänä ja paikallinen Twisters-yhtye tuo esiintymisellään väriä kauppatorille.

Pieksämäki-päivää vietetään tiistaina 12.7. ja Big Wheels -tapahtuma on heinäkuussa tavallisella paikallaan. Keskiviikon iltatorien sijalle on tullut lauantaipäivän ohjelmaa.

Elokuussa pidetään kalamarkkinat, jonne on kutsuttu mukaan paikallisia kalastajia.