Pieksämäen maratoonarit ehtivät Psalmeihin asti

Pieksämäen torilla on sunnuntaiaamusta lähtien luettu Raamattua ääneen vapaaehtoisin voimin. Kylmyyden koettelemien alkupäivien jälkeen keskiviikkona oli ehditty Psalmeihin asti. Koko Raamatun on määrä olla luettu sunnuntai-iltaan mennessä.

Anneli Valkosen 20 minuutin lukuvuoro päättyi keskiviikkona psalmin 78 kohdalla.

– Ihan hyvältä se tuntui. Pidän osallistumista tällaiseen hyvin tärkeänä, Valkonen sanoo.

– Lukiessa tekstejä muistuu mieleen. Ääneen lukeminen on erilaista, se antaa vielä enemmän kuin hiljaa itsekseen lukeminen.

Raamattumaraton torilla on kolmen pieksämäkeläisen seurakunnan ja Cafe Good Moodin yhteiskristillinen yhteisponnistus. Idea lähti Jäppilän kirkkopiirissä 2014 viikonlopun aikana luetusta Uudesta Testamentista. Tammikuussa 2016 luettiin koko Raamattu Veturitorilla.

Leena Moilanen Jäppilästä on ollut mukana molemmilla aiemmilla kerroilla.

– Olen muutenkin tottunut puhumaan mikrofoniin, ei se sillä tavalla ole vaikeaa. Mutta 20 minuuttia on aika maksimi. Loppuvaiheessa alkaa jo miettiä, milloin se vuoro vaihtuu.

– Jäppilässä tehtiin rajaus, että luetaan vain Uusi Testamentti, eikä lueta yöllä, kun olemme jo vanhempia ihmisiä. Mutta aika pian sen jälkeen tuli ajatus, että laajennetaan ja tehdään tästä yhteiskristillinen tapahtuma.

Järjestelytyöryhmää vetävän Hannu Airaksisen mukaan Raamattumaraton on sujunut hyvin ja lukijoita on riittänyt koko ajan. Maraton ei välttämättä jää viimeiseksi Pieksämäellä.

– Nyt varmaan pidetään pieni paussi, mutta katsotaan muutaman vuoden päästä. Toki yritetään levittää tietoa muille paikkakunnille. Tällaisenhan voi toteuttaa vaikka yhdessä naapuriseurakuntien kanssa, Hannu Airaksinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Savo

Sari Essayah (kd.) on pettynyt maan hallituksen EU-linjaan: "Olen jättänyt vastalauseen kaikkiin yleiseurooppalaisiin velkahankkeisiin"

Harri Kauhasen seitsemän ravintolaa myynnissä – "Ei pakon edessä, yhtiöt voivat hyvin"

Koronakesän terassi-ilmiö löytyy myös Kuopiosta – "Minusta täällä on suomalaiset turvavälit"

Kuopiolainen Jaakko Arvonen,12, rakentaa vieheensä itse ja oppi, millainen uistin maistuu kuhalle

Nuori mies halusi kokeilla autoaan – KKO:n mukaan nuoruuden ymmärtämättömyys otettava huomioon rangaistuksessa

4.7. tämä vain verkkojuttu//Popita avaa ovet ja verkkokaupan

8 900 euroa maksaneet graniittitaulut asennettiin ylpeydellä Saaristokadulle, 11 vuotta myöhemmin ne seisovat rujossa kunnossa – tilalle voi olla luvassa "normikyltit"

Neljä nautaa narrattiin kotiin Jäppilässä

Poliisi epäilee kolariauton kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta

Hotelli Savonsolmun tilanne yhä auki: ”Kyseessä oli selvä pilailija, joka syystä tai toisesta vedätti”

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.