Pieksämäkeläisperhe on tyytyväinen palveluihin, sairaalaan toivotaan uutta toimintaa

Kuuden tunnin vanha poika nukkuu isänsä, Martyn Heathin ihailevan katseen alla. Äiti Emma Heath ei näytä pätkääkään siltä, että on aamuvarhaisella saattanut maailmaan 3,8 kiloisen ja 52 senttisen vauvan. Montolassa Pieksämäellä asuvan perheen synnytyssuunnitelmat menivät uusiksi, kun vauva ilmoitti tulevansa omaan tahtiin.

Yön tasaisten, mutta lievien supistusten jälkeen vanhemmat lähtivät kohti sairaalaa. Äiti pääsi tarkastukseen ja saman tien olikin siirryttävä synnytyssaliin. Hetkessä syntyi perheen kolmas lapsi.

– Tämä synnytys oli helpoin. Ensimmäisen vauvan sain Colchesterissä Englanissa, toisen Jyväskylässä. Olimme varanneet huomiselle sektion, mutta nyt olen helpottunut että kaikki meni hyvin, vaikka luomuna vauva syntyikin, Emma Heath hymähtää.

Vanhemmat ovat tyytyväisiä terveyspalveluihin Pieksämäellä, erityisesti neuvolapalveluihin. Tosin päivystyksessä taas tarvitsee tuuria, ettei joudu odottamaan monta tuntia.

– Terveyskeskukseen ajan varaaminen on vaikeaa, koska tiimeistä ei saa ihmisiä kiinni. Neuvolaankin on vaikea aikaa varata, on vain tietyt, lyhyet soittoajat. Harmittaa myös, että meillä Pieksämäellä iso, hyvä sairaala jota ei käytetä täydellä teholla, Heathit pohtivat.

Brittiläiseen hoitoon verrattuna Heathin kokevat saavansa erittäin hyvää kohtelua Suomessa.

– Täällä saa ruokaakin, briteissä unohtivat tuoda minulle ruokaa koko päivänä eikä hoitajaa saanut kiinni mitenkään synnytyksen aikana, ne juoksivat vain potilaalta toiselle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.