Pikku-Pietarin torikuja pysyy kiinni ensi kesän melun vuoksi – "Torikujan ideologia ei toteudu"

Kuopion keskustassa sijaitseva Pikku-Pietarin torikuja on suljettu koko ensi kesän. Syynä on torikujan viereisellä tontilla olevan rakennustyömaan aiheuttamat haitat.

Työmaa on Tulliportinkadun ja Puistokadun kulmassa sijaitseva Voiportin kiinteistö. Entinen huoltoasemarakennus puretaan loppuvuoden aikana ja tontille nousee kuusikerroksinen kerrostalo, jossa on 57 asuntoa. Osa Voiportin vanhimmasta osasta on suojeltu.

Torikujan yrittäjien mukaan työmaasta aiheutuu paitsi esteettistä, myös konkreettista haittaa aittapuotien liiketoiminnalle ja asiakkaiden viihtyvyydelle. Yrittäjät kertovat tiedotteessa, että työmaa-alue sulkee kulkureittejä, rakentamisesta aiheutuva melu ja pauke häiritsevät jokapäiväistä toimintaa eikä Torikujan ideologia rauhallisena miljöönä toteudu rakennustyömaan aikana.

Ilmassa kulkevasta rakennuspölystä on merkittävää haittaa myös puotien ja kahvilan myytäville tuotteille. Torikujan puotien ikkunat ja ovet on voitava pitää auki, sillä muutoin vanhat hirsiaitat lämpenevät liikaa.

Pikku-Pietarin Torikujan yrittäjät ovat päätyneet ratkaisuun, sillä aiempina kesinä lähitonteilla olleet työmaat ovat jo aiheuttaneet samankaltaisia ongelmia Torikujalla. Nyt käynnissä oleva työmaa on suoraan kiinni Torikujan seinämuurissa, joten ongelmilta ei voi välttyä.

Tavoitteena on saada Torikuja auki kesäksi 2020 tai työmaatilanteesta riippuen jo jouluna 2019.

Useiden Torikujalla toimivien pienyrittäjien tuotteita on silti saatavilla kesällä Kuopion alueelta.