Pilvipalvelu muistuttaa lääkkeen ottamisesta

Pohjois-Savon kunnista Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki ja Vesanto ovat ryhtyneet kokeilemaan pilvipalvelua hyödyntävää digitaalista lääkemuistuttajaa, joka muistuttaa asiakkaille lääkityksen ottamisesta oikealla hetkellä.

Jos laitteeseen tulevaa hälytystä ei kuitata, saa kotihoito välittömästi tiedon siitä, että asiakkaan lääke on jäänyt mahdollisesti ottamatta. Näin kotihoito voi vaikkapa puhelimitse varmistaa, mikä asiakkaan ja lääkkeenoton tilanne on. Laite on reaaliaikaisesti yhteydessä kotihoitoon ja pilvipalveluohjelmaan SIM-kortin eli mobiilitietoliikenneyhteyden avulla.

Digitaalinen lääkemuistuttaja DoseSystem on tanskalainen innovaatio, joka on Tanskassa käytössä jo 40 prosentissa kuntia. Suomeen laite on vasta tulossa: Vesilahti Pirkanmaalla on ensimmäinen käyttöönottaja.

Kokeilu jatkuu kesäkuun loppuun. Nyt kokeilun käynnistäneiden kuntien lisäksi laitetta tulevat kokeilemaan kevään aikana Joroisten, Kuopion, Siilinjärven ja Tervon kunnat. Lääkemuistuttajakokeilun kustannuksista vastaa eMaaseutu-hanke. kokeilu on sekä kunnille että asiakkaille ilmainen.

Uusimmat

Savo

Aktiivinen reserviläinen saa kärsimyskorvauksia valtiolta, kun väärä merkintä esti pääsyn rauhanturvaajaksi

Ilmavoimien upseerien syytteet käsitellään toukokuussa – Simputuksen uhreissa oli useita everstiluutnantteja ja majureita

Nainen raivostui lääkkeitä vieneelle miehelle – uhria kidutettiin tuntien ajan

Tahallinen tulipalo tukki valtatien – sankka savu tuprusi autopalosta suoraan tielle

Useiden maiden puolustusvoimien iso testaustapahtuma näkyy myös Rissalassa – kevään tapahtumaan ehkä Ranskan Rafalet ja iso ilmatankkauskone

Auto päätyi penkkaan Iisalmen yössä – kuski ja apukuski niin humalassa, ettei ajajaa saatu selville

Senioriliike haluaisi käyttää eläkerahastoja: "Hyöty valuisi isotuloisille eläkeläisille"

Siilinjärvellä huutokaupataan satoja pulpetteja ja muuta koulutavaraa purettavasta koulusta

Siilinjärven uudet vanhat vastasivat kenkäkysymykseen – katso kuvat ja video Siilinjärven lukion tansseista

Näin lukijat kommentoivat kenkäetikettiä: "Omissa vanhoissa moni tanssi verisin jaloin, kun ei ollut varaa korkkareihin. Tennarit olisivat olleet paremmat."

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.