Pilvipalvelu muistuttaa lääkkeen ottamisesta

Pohjois-Savon kunnista Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki ja Vesanto ovat ryhtyneet kokeilemaan pilvipalvelua hyödyntävää digitaalista lääkemuistuttajaa, joka muistuttaa asiakkaille lääkityksen ottamisesta oikealla hetkellä.

Jos laitteeseen tulevaa hälytystä ei kuitata, saa kotihoito välittömästi tiedon siitä, että asiakkaan lääke on jäänyt mahdollisesti ottamatta. Näin kotihoito voi vaikkapa puhelimitse varmistaa, mikä asiakkaan ja lääkkeenoton tilanne on. Laite on reaaliaikaisesti yhteydessä kotihoitoon ja pilvipalveluohjelmaan SIM-kortin eli mobiilitietoliikenneyhteyden avulla.

Digitaalinen lääkemuistuttaja DoseSystem on tanskalainen innovaatio, joka on Tanskassa käytössä jo 40 prosentissa kuntia. Suomeen laite on vasta tulossa: Vesilahti Pirkanmaalla on ensimmäinen käyttöönottaja.

Kokeilu jatkuu kesäkuun loppuun. Nyt kokeilun käynnistäneiden kuntien lisäksi laitetta tulevat kokeilemaan kevään aikana Joroisten, Kuopion, Siilinjärven ja Tervon kunnat. Lääkemuistuttajakokeilun kustannuksista vastaa eMaaseutu-hanke. kokeilu on sekä kunnille että asiakkaille ilmainen.